Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Nicolaescu: Sistemul de sanatate este in "moarte clinica", cu cel mai mic buget din ultimii ani

Fostul ministru al Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a criticat slaba alocare de resurse pentru acest domeniu, cea mai mica din ultimii cinci ani, si a anticipat ca sistemul sanitar va intra in colaps in 2009.

"Prin acest proiect de buget PSD-PDL, sistemul de sanatate intra in moarte clinica. Bugetul Sanatatii pe anul 2009 reprezinta un dezinteres total pentru soarta oamenilor din această tara si propune cea mai mica suma din PIB din ultimii cinci ani. Cu alte cuvinte, sanatatea nu mai este prioritate nationala, ci un domeniu neimportant pentru Guvenul socialist doi si un sfert", a afirmat Nicolaescu. Fostul ministru a remarcat, in schimb "cresteri spectaculoase la capitolele angajate in campania electorala: turism, comunicatii, Parlament si Administratia Prezidentiala".

De asemenea, el a declarat ca Guvernul utilizeaza sume pentru echilibrarea bugetului consolidat cu banii asiguratilor. "Fondul Unic de Asigurari Sociale de Sanatate este prevazut cu un excendent, desi sumele alocate la cele mai importante pozitii sunt mai mici decat în 2008. Peste 581 de milioane excendent si 141 milioan de lei de rezerva, deci aproape 200 de milioane de euro vor sta la dispozitia Guvernului, in loc sa fie folositi pentru finantarea sanatatii", a explicat fostul oficial.

Deputatul PNL a precizat ca a depus la Comisia pentru sanatate 16 amendamente si toate au fost respinse. In ceea ce priveste totalul amendamentelor la buget, Nicolaescu a mentionat ca numai de la Camera Deputatilor au fost depuse aproximativ 1950, iar de la Senat s-au centralizat, pana in prezent, circa 600, potrivit Newsin.

Publicat Joi, 12 Februarie 2009 - 15:12
Cuvinte cheie: nicolaeascu, sanatate, buget, colaps | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours