Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Nicolaescu, frustrat de felul in care se discuta in Biroul Permanent al Camerei

Viceliderul grupului PNL din Camera Deputatilor, Eugen Nicolaescu, a declarat luni, la finalul sedintei comune a Birourilor Permanente, ca PDL si PSD au decis ca Dan Nica nu mai are nevoie de audiere pentru aprobarea numirii sale ca ministru al MAI si vicepremier.

Potrivit deputatului liberal, reprezentantii PSD si PDL din Birourile permanente comune ale Camerei Deputatilor si Senatului au decis ca social-democratul Dan Nica sa primeasca votul plenului reunit al celor doua Camere intr-o sedinta programata miercuri, la ora 9.

"In ciuda tuturor prevederilor constitutionale si regulamentare, puterea a decis ca totusi Dan Nica nu trebuie sa fie audiat, ci pur si simplu se va da un vot in sedinta celor doua Camere reunite care va fi miercuri dimineata la ora 9, cu toate ca, si in Constitutie si in regulament lucrurile sunt clare: cand se face restructurarea Guvernului, cand se numeste cineva intr-o functie noua aprobata de Parlament, se face dupa toata procedura parlamentara. Ei considera ca unirea celor doua functii este suficienta pentru a nu se mai face nici un fel de audiere", a acuzat Nicolaescu.

Secretarul Biroului Permanent al Camerei,Valeriu Zgonea, a spus ca in sedinta Birourilor comune s-a stabilit ca prin preluarea de catre vicepremierul Dan Nica a sefiei Ministerului de Interne nu se face practic nicio modificare in structura Executivului si ca nu mai este nevoie ca el sa fie audiat in comisiile din Parlament.

Nicolaescu, a mai declarat, luni, ca nu va mai participa la nicio sedinta de Birou Permanent, acuzandu-i pe reprezentantii PSD si PDL ca nu respecta nicio procedura in ceea ce priveste posibilitatea de amendare a bugetului si in cazul lui Nica.

"Eu in calitatea mea de vicelider nu o sa mai vin la nicio sedinta de Birou Permanent pentru ca nu se respecta nicio procedura si nicio cutuma. Totul este abuz, totul este sminteala de numar mare ca procent in Parlament. Asa ceva nu se poate accepta", a declarat Eugen Nicolaescu, care de altfel a parasit sedinta Birourilor reunite inainte ca aceasta sa ia sfarsit.

Nicolaescu s-a aratat revoltat de faptul ca decizia majoritatii a fost ca vicepremierul Dan Nica sa nu mai fie audiat in comisii pentru a ocupa si functia de ministru de interne, ci doar sa primeasca un vot in plenul reunit, miercuri.

"Ma simt frunstrat de modul in care se discuta aici. (..) In ceea ce priveste dezbaterea bugetului cred ca aici s-a abordat problema in maniera aroganta si de abuz, in sensul in care li s-a luat parlamentarilor dreptul ca in cinci zile sa poata sa faca amendamente, iar termenul incepe sa decurga de cand s-a pus pe site, de vineri, si nicidecum de azi de cand se distribuie in cadrul Birourilor Permanente, urmand ca pana miercuri dimineata la ora 9.00 sa se poata face amendamente, ceea ce nu s-a intamplat niciodata in Parlamentul Romaniei", a declarat viceliderul grupului PNL din Camera Deputatilor.

In ceea ce priveste discutarea cazului Nastase, aceasta a fost amanata pentru o noua sedinta a Biroului Permanent al Camerei, care va avea loc tot luni, dupa sedinta comuna, care se afla in plina desfasurare.

Publicat Luni, 9 Februarie 2009 - 16:27
Cuvinte cheie: Nicolaescu, Birou Permanent, Camera Deputatilor | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours