Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Nastase: Am foarte mari rezerve in a candida la Presedintie

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, considera ca ipoteza aparuta in presa germana potrivit careia PSD l-ar sacrifica pentru ridicarea monitorizarii CE pe justitie este o speculatie, si ca actuala coalitie de guvernare este controlata de Traian Basescu.

"Cred ca este vorba de o speculatie. Sigur exista intentia de a se folosi Comisia Europeana pe post de sperietoare pentru a se justifica presiunile politice interne. Acum si in Frankfurten Allgemeine Zeitung a fost aratat acest lucru.

Eu nu cred ca este vorba de colegi din cadrul PSD, cred ca este vorba de cei care si pana acum au incercat fara succes sa dea aceasta conotatie politica unei actiuni care in mod evident ascunde niste interese concrete in acest an electoral", a spus Adrian Nastase, luni, inaintea sedintei Biroului Permanent al PSD, legat de articolul aparut in presa germana in care se acrediteaza ideea ca PSD cocheteaza cu ideea de a sacrifica personaje grele din partid pentru ridicarea monitorizarii CE.

Pe de alta parte, presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, spune ca atacul direct la adresa lui Adrian Nastaes din articolul aparut in presa germana reprezinta o incercare de discreditare a liderului PSD deoacere acesta este cel mai puternic contracandidat al lui Traian Basescu in cursa pentru presedintie.

"Vad ca se tot revine si tocmai in momentele acestea cand situatia politica este asa cum e. Acest atac direct la adresa lui Nastase, cand ani de zile s-a vazut ca nu e nicio substanta in toata aceasta chestiune, e clar ca are o anumita tinta: discreditarea lui Nastase care este cel mai puternic contracandidat al lui Basescu. Asta este realitatea", a comentat Ion Iliescu articolul din FAZ, sustinand ca "orice este posibil".

Adrian Nastase s-a aratat insa rezervat in privinta unei eventuale candidaturi la presedintie, aratand ca PSD, ca partid secund intr-un Guvern controlat de actualul sef al statului, are sanse putine de a-si sustine un candidat propriu.

"Am aratat ca am foarte mari rezerve in a candida pentru ca imi este clar ca partidul, acum in pozitia secundara la guvernare, din pacate, in aceasta alianta care este controlata si coordonata de Traian Basescu, ar avea dificultati in a-si sustine un candidat propriu", a spus liderul PSD, aratand ca o decizie finala va fi luata in cadrul Congresului partidului.

Intrarea PSD in Guvern a declansat o lupta sangeroasa pentru putere intre diferitele grupari, social-democratii cochetand chiar cu ideea de a oferi Comisiei Europene judecarea unor personaje grele din partid precum Adrian Nastase in schimbul incheierii monitorizarii pe justitie, scrie presa germana.

Un articol in Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) intitulat "Haita de lupi carpatini la putere" analizeaza "lupta pentru ciolan" a guvernarii PDL-PSD, esecul presedintelui Traian Basescu de a reinnoi clasa politica si testul reinnoirii mandatului lui Daniel Morar la sefia Directiei Nationale Anticoruptie ca ultima institutie functionala de pe vremea reformelor din 2005-2006.

"Puterea se imparte intr-un nou mod la Bucuresti de cand guverneaza marea coalitie dintre PDL si PSD. Inainte, pe mostenitorii politici ai lui Ceausescu ii unea ura fata de presedintele Basescu, fostul ministru al justitiei Monica Macovei si procurorul-sef Daniel Morar, numit de aceasta in fruntea Directiei Nationale Anticoruptie. Acum, cand tocmai Basescu le-a facut posibila reintoarcerea la putere, postcomunistii se arunca unul impotriva altuia cu o ura ce aduce mai degraba a haite de lupi carpatini decat a intrigi complicate de palat bizantin", comenteaza ziarul german.

Publicat Luni, 26 Ianuarie 2009 - 13:14
Cuvinte cheie: Nastase, PSD, Iliescu, Basescu, Presedintie, Frankfurter Allgemeine Zeitung | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours