Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Mungiu Pippidi conditioneaza candidatura la PE, Ungureanu este "deschis" propunerii PDL

Presedintele SAR, Alina Mungiu Pippidi, a declarat, joi, ca o eventuala candidatura a sa pe listele PD-L la alegerile europarlamentare depinde de respectarea, de catre intreaga lista a candidatilor democrat-liberali, a criteriilor Coalitiei pentru un Parlament Curat.

"Am o serie de conditii in care voi accepta sa candidez pe lista PD-L. In principal, acestea sunt legate de criteriile Coalitiei pentru un Parlament Curat, care ar trebui aplicate intregii liste de candidati a PDL si care reprezinta un punct de plecare", a declarat Alina Mungiu Pippidi, citata de Newsin.

Presedintele SAR a mentionat ca, in cazul in care nu se va pune problema discutarii acestei liste "de conditii de bun simt si intregritate politica", candidatura sa la alegerile pentru Parlamentul European " va ramane doar un zvon".

Coalitia pentru un Parlament Curat a monitorizat si in 2007 candidatii la alegerile europarlamentare, intocmind atunci o lista cu persoanele care nu indeplineau criteriile de integritate. Din perspectiva Coalitiei, un candidat la europarlamentare trebuie, printre altele, sa nu aiba probleme cu legea, sa nu fi fost traseist politic, sa nu fi avut legaturi cu fosta Securitate sau cu regimul Ceausescu in general, sa nu fi utilizat pozitii publica pentru folos personal sau al familiei sau sa nu fi  favorizat clientii personali sau de partid.

Ziaristul Traian Ungureanu a primit, la randul lui, o propunere din partea PDL de a candida la alegerile pentru Parlamentul European, dar inca nu a dat un raspuns. Traian Ungureanu a declarat ca este "deschis" propunerii PDL.

Fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei, a declarat marti ca a primit din partea liderilor PD-L invitatia de a candida pentru Parlamentul European, dar ca inca nu le-a dat un raspuns ferm, solicitand o perioada de gandire.
Publicat Joi, 5 Martie 2009 - 17:23
Cuvinte cheie: europarlamentare, alegeri, Macovei, Mungiu, Ungureanu | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours