Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Mihnea Constantinescu: Sper ca dialogul diplomatic cu R. Moldova va fi reluat curand

Mihnea Constantinescu, care a primit avizul parlamentarilor pentru a deveni ambasador la Chisinau, are ca obiectiv pe termen scurt sa reia dialogul cu autoritatile de la Chisinau si sa abordeze relatia cu R. Moldova in termenii unei "conduite europene.

Constantinescu spera ca relatiile diplomatice normale cu Chisinaul sa fie reinnodate. In cadrul audierilor de la Parlament, el a spus ca decizia autoritatilor moldovene de a-l declara persona non grate pe ambasadorul roman la Chisinau, Filip Teodorescu, nu are nici o legatura cu realitatea si nici cu valorile europene.

El s-a aratat increzator ca pe masa discutiilor cu R. Moldova vor putea fi readuse proiecte constructive si europene, dar a avertizat ca agenda constructiva dintre cele doua tari va reveni la normalitate numai daca R. Moldova va respecta valorile democratice. "Avem o agenda bogata in termenii unei normalitati. Ceea ce ne propunem este ca aceasta normalitate sa fie readusa cat mai curand in atmosfera dintre Bucuresti si Chisinau, astfel incat derapajele de la principiile, valorile democratice pe care statele Uniunii Europene le sustin si le promoveaza, sa fie respectate ca o preconditie europeana a statului vecin", a atras atentia fostul sef de cabinet al lui Calin Popescu Tariceanu, citat de Newsin.

Potrivit lui Mihnea Constantinescu, Romania va sprijini cu aceeasi cu tarie apropierea R. Moldova de Uniunea Europeana, inclusiv prin proiecte destinate tinerilor care doresc sa studieze in Romania si prin incurajarea participarii R. Moldova la proiecte europene.

Mihnea Constantinescu a aratat ca mobilizarea atat de rapida a structurilor guvernamentale pentru numirea unui nou ambasador in Republica Moldova este o dovada a modului exemplar de responsabil de a reactiona intr-o situatie de exceptie in ceea ce priveste politica Romaniei.

Citeste si Mihnea Constantinescu este propus ca nou ambasador la Chisinau

Publicat Joi, 9 Aprilie 2009 - 08:05
Cuvinte cheie: mihnea constantinescu, ambasador, chisinau, r.moldova | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours