Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Mihai Voicu (PNL): Un presedinte mai puternic lasa mai multi cetateni fara reprezentare politica

Deputatul liberal Mihai Voicu a sustinut ca o crestere a atributiilor presedintelui cumulata cu introducerea unui sistem de vot majoritar ar conduce la nereprezentarea unui numar mare de cetateni in luarea deciziilor politice.

Voicu sustine ca dezbaterea legata de revizuirea Constitutiei se concentreaza excesiv pe subiectul rolului presedintelui. "Nu este nevoie sa intram intr-o dezbatere pe un singur subiect, rolul presedintelui. Este cel mai periculos lucru pe care-l putem face si se pare ca asta se intampla. Se vorbeste prea putin despre puterea judecatoreasca, despre rolul Curtii Constitutionale, despre drepturile fundamentale ale omului", a afirmat liberalul.

El a spus ca o crestere a prerogativelor presedintelui ar face ca cei care nu l-au votat sa ramana fara reprezentare politica. De aceea, Voicu s-a pronuntat pentru o republica parlamentara in care partidele politice sa fie reprezentate in functie de numarul de voturi primite din partea electoratului. Pe de alta parte, Voicu a atras atentia ca exista riscul ca nici Parlamentul sa nu mai reflecte vointa cetatenilor in eventualitatea in care legea electorala ar fi modificata in sensul introducerii unui sistem electoral majoritar.

Publicat Vineri, 30 Ianuarie 2009 - 17:51
Cuvinte cheie: Mihai, Voicu, PNL, revizuire, constitutie | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours