Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Marko vrea trecerea institutiilor deconcentrate la primarii si consilii judetene

Presedintele UDMR Marko Bela a declarat marti ca o rezolvare a problemelor din Harghita si Covasna ar fi trecerea institutiilor deconcetrate la consiliile judetene, la primarii, ceea ce ar insemna reorganizarea "radicala si profunda" a administratiei.

"Solutia finala, stabila ar fi sa nu prea avem deconcentrate, nu e nevoie de aceste institutii, ele trebuie sa fie trecute, o parte din ele, la Consiliile judetene, la primarii, la administratia locala. Si asa exista paralelisme, de altele eventual nici nu e nevoie. In acest moment, ar trebui sa discutam de o reorganizare radicala si profunda a intregii administratiei. Guvernantii au in programul lor cateva fraze privind descentralizarea, dar nu au luat nicio masura in acest sens", a afirmat presedintele UDMR.

Cat priveste situatia de la Sfantu Gheorghe, Marko a precizat ca a cerut informatii de la colegi din care a aflat ca exista o "lista" de persoane de nationalitate romana pe diverse functii. El a adaugat ca nu este vorba despre o politica din partea UDMR referitoare la functionarii de nationalitate romana.

Marko s-a referit, din nou, la vizita presedintelui Traian Basescu in zona Harghita-Covasna. Liderul UDMR a precizat ca astfel de vizite "sunt binevenite" din partea politicienilor, dar a punctat ca seful statului "incearca" sa le foloseasca si in scopuri electorale. Presedintele Uniunii a afirmat ca tocmai problemele ridicate de catre Traian Basescu sustin ideea de autonomie, in sensul ca deciziile privind infrastructura, scolile, salile de sport nu trebuie luate la Bucuresti.

Liderul Uniunii a sustinut ca Traian Basescu nu are dreptate cand se refera la activitatea UDMR in Harghita si Covasna, aducand drept exemplu statistici asupra unor rezultate obtinute de UDMR, cat a fost la guvernare, in imbunatatirea sistemelor de canalizare si a scolilor.

Publicat Marti, 17 Februarie 2009 - 15:15
Cuvinte cheie: Marko, UDMR, deconcentrate | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours