Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Marko: Diplomatia romana a facut "o gafa foarte mare" cu Solyom

Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat ca incidentul legat de venirea presedintelui Ungariei in Romania pentru a sarbatori Ziua maghiarilor de pretutindeni a fost de fapt "un accident", "o gafa foarte mare", dar ca subiectul trebuie inchis "cat mai repede".

"Din punctul meu de vedere, ar fi bine sa inchidem acest capitol cat mai repede si sa consideram ca a fost o deviere de la directia pe care o urmam si ar trebui sa o urmam cu totii. Nu e un incident, ci un accident care trebuie cat mai repede depasit si, bineinteles ca trebuie sa se spuna ceea ce este de spus in legatura cu cele intamplate", a spus Marko, citat de Newsin.

De asemenea, el a precizat ca aceasta "gafa foarte mare" ar fi putut sa duca la "tensionarea climatului interetnic" din Romania, fapt care, totusi, nu s-a intamplat.

"Calea noastra, directia, traseul spre Europa Centrala, in mod firesc, este spre vest, considerentele economice, la fel, ne sugereaza si ne impun un astfel de parteneriat strategic si, in astfel de conditii, prezenta, venirea, vizita, demnitarilor din Ungaria aici in Romania, demnitarilor din Romania in Ungaria nu numai ca ar trebui sa fie fireasca, ci ar trebui sa fie de dorit", a precizat Marko.

Presedintele Laszlo Solyom ar fi trebuit sa soseasca la festivitatile organizate in Transilvania cu ocazia Zilei nationale a maghiarilor cu o aeronava, insa autoritatile romane nu au aprobat aterizarea avionului prezidential. Prin urmare, presedintele Ungariei a venit in Romania sambata, cu autoturismul, iar dupa incheierea manifestarilor prilejuite de sarbatorirea zilei de 15 Martie, seful statului ungar s-a intors chiar in aceeasi zi la Budapesta.
Publicat Marti, 17 Martie 2009 - 14:59
Cuvinte cheie: solyom, marko bela, udmr, ziua maghiarilor | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours