Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Marko Bela: Romanii din Covasna si Harghita din unele institutii ar trebui sa stie maghiara

Liderul UDMR, Marko Bela, considera ca romanii care locuiesc in judetele Harghita si Covasna si nu cunosc limba maghiara au un "handicap" lingvistic deoarece nu ar putea accede in diverse posturi din administratia locala.

"Sunt de acord ca peste tot trebuie sa fie si reprezentanti ai comunitatii romanesti din localitatea sau judetul respectiv, asa e cinstit (...) In schimb, trebuie sa stiti ca aici romanii au un handicap, in ghilimele, si anume ca in toate institutiile administratiei locale din aceste judete, dupa parerea mea, cei care au o anumita raspundere trebuie sa cunoasca amandoua limbile. Si cu tot respectul spun acest lucru (...) Asa cum si de la maghiari in mod drept se asteapta sa cunoasca foarte bine limba romana si invers, si romanii care au astfel de functii sau raspunderi ar trebui sa cunoasca limba maghiara", a declarat, joi, in judetul Covasna, liderul UDMR Marko Bela.

Acesta a facut referire in mod special la posturile de contact cu publicul, unde angajatii ar trebui sa stie sa se exprime in ambele limbi, dar nu numai.

Grupurile parlamentare ale UDMR s-au intalnit, joi, in judetul Covasna si au parlicipat si la o audienta publica cu cetatenii din Sfantu-Gheorghe.

Publicat Joi, 5 Martie 2009 - 18:29
Cuvinte cheie: Marko Bela, UDMR, limba maghiara | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours