Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Magureanu: Cei care aveau ceva de ascuns s-au temut de Ardelean

Fostul sef al SRI Virgil Magureanu a declarat, miercuri, la Cluj, ca Virgil Ardelean nu a fost dorit la sefia Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) deoarece "un om ca acesta poate fi de temut" pentru unii politicieni.

Magureanu a afirmat ca nu a lucrat impreuna cu Ardelean, dar in randurile politicienilor de la putere s-a instalat frica de oamenii care detin informatii care pot decide anumite cariere sau numiri.

"Cred ca prea multi au fost aceia, din arsenalul puterii, din angrenajul de putere, care au profitat de anumite informatii. Si se pare ca cei care au ceva de ascuns se temeau ca ar putea fi din nou pusi, cu ajutorul acestui instrument, in situatii de dificultate. Cineva a simtit ca i se vor scurge printre degete niste pozitii de putere", a spus Magureanu.

El a mai afirmat ca exista teama ca unii oameni pot dicta, "de pe pozitia lor de putere de astazi, fie de la PSD, fie din alta parte", cine sa fie si cine sa nu fie numit intr-o anumita pozitie. "Ori aceasta este o chestiune de privilegiu dincolo de limita fireasca si legala", a subliniat Magureanu.

"Un om ca acesta (n.red. – Virgil Ardelean) poate fi de temut si s-a dorit sa fie indepartat de sursa si instrumentul care l-a facut temut”, a mai sustinut Magureanu, la Cluj, la lansarea cartii “De la regimul comunist la regimul Iliescu”, in care apare dialogand cu istoricul Alex Mihai Stoenescu.

Fostul sef al SRI a spus ca in Romania “sunt destui care se tem de informatiile care s-ar putea folosi in detrimentul lor”. Magureanu a fost prezent miercuri la Cluj-Napoca, alaturi istoricul Alex Mihai Stoenescu, la Libraria Libri, pentru a lansa cartea “De la regimul comunist la regimul Iliescu”. Cartea a fost publicata in noiembrie 2008.

Publicat Miercuri, 21 Ianuarie 2009 - 19:28
Cuvinte cheie: Virgil, Ardelean, sef, DGIPI, doi si-un sfert, Virgil, Magureanu, SRI, politicieni, dosare | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours