Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Lupta intre palate pentru Justitie continua cu un atac la Macovei

Monica Macovei si-a dat demisia din Parchetul General in 1997 in urma divergentelor avute cu fostul procuror general, Nicolae Cochinescu.
Monica Macovei si-a dat demisia din Parchetul General in 1997 in urma divergentelor avute cu fostul procuror general, Nicolae Cochinescu.

Mapa profesionala a fostului ministru al Justitiei, Monica Macovei, face referire la rezultatele unui control disciplinar din 1997 al Parchetului General, condus la acel moment de procurorul Nicolai Cochinescu, in urma caruia ar fi fost gasite 198 de dosare nesolutionate, Macovei demisionand la scurt timp dupa control.

In urma actiunii disciplinare a Parchetului General s-a constatat ca Macovei ar fi dat dovada de "neglijenta repetata in instrumentarea unor cauze si intarziere repetata in solutionarea unor cauze", relateaza Newsin.

Monica Macovei si-a dat demisia din Parchetul General in 1997 in urma divergentelor avute cu fostul procuror general, Nicolae Cochinescu.

Macovei a explicat ca avusese un conflict cu procurorul general de atunci, Nicolae Cochinescu, in urma caruia i-a reprosat acestuia "incompatibilitatea cu orice reforma a justitiei". Fostul ministru al Justitiei a prezentat mai multe episoade din conflictul cu Cochinescu, printre care cel privind un raport al Comitetului de Prevenire a Torturii, care informa ca 10-15 persoane au murit de foame in Spitalul Psihiatric din Poiana Mare. "I-am spus domnului Cochinescu ca trebuie sa faca cercetari penale pentru ucidere din culpa, cel putin. Erau oameni aflati in grija statului, morti de foame. Nu s-a intamplat nimic", a spus Macovei, intr-un interviu acordat in presa centrala.

Fostul ministru al Justitiei a facut referire si la conflictul cu procurorul Alexandru Tuculeanu, Macovei aratand ca a facut o evaluare a masurilor de arestare preventiva ordonate de procurori in iunie 1990. "Erau oameni care manifestasera in Piata Universitatii si cei pe care minerii ii prinsesera la intamplare pentru ca erau tineri, aveau barba sau aratau intr-un fel sau altul. Fusesera arestati de un grup de procurori, printre care si domnul Tuculeanu", a explicat Macovei, adagand ca atunci cand a vrut sa analizeze legalitatea mandatelor de arestare, dupa 80 de dosare, procurorul-sef de atunci i-a interzis sa mai ia dosare din arhiva.

Mapa profesionala a Monicai Macovei a fost facuta publica luni de Parchetul General si acopera perioada 1979-1997, dupa ce mai multi jurnalisti au adresat luni Parchetului General si Consiliului Superior al Magistraturii solicitari in baza Legii privind liberul acces la informatiile de interes public pentru accesul la dosarele profesionale ale mai multor fosti sau actuali judecatori sau procurori.

"Apreciez insa ca publicarea acestui dosar, indiferent de ce contine el, intrucat nu l-am vazut niciodata, ar fi trebuit sa aiba loc dupa instalarea noului ministru al Justitiei, oricare ar fi fost el, pentru ca nu consider ca are vreo relevanta in contextul actualei dispute interne", a precizat Macovei.
Publicat Marti, 15 Ianuarie 2008 - 09:43
Cuvinte cheie: Macovei, Cochinescu, Tuculeanu, justitie, nicoli, basescu | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours