Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Kerekes Karoly (UDMR): Zeci de mii de basarabeni primesc ilegal pensie in Romania

Deputatul UDMR Kerekes Karoly, secretar al Comisiei pentru Munca din Camera Deputatilor, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa la Targu Mures, ca zeci de mii de moldoveni de peste Prut primesc pensie de la statul roman fara sa sa fi contribuit la fondul de pensii.

"Moldovenii nu platesc nimic, dar primesc pensii, care sunt mult mai mari decat in Moldova. Trebuie definitivata Conventia, sa arate ca in UE, nu trebuie asteptat pana cand Moldova intra in UE. Moldova sa vireze o anumita suma, sa plateasca partea pentru care persoana a cotizat acolo. Acum exista o decontare rationala intre tari in cadrul UE. S-a corectat aceasta greseala si intre Romania si Ungaria. Nu inteleg de ce se asteapta", a afirmat deputatul.

El a spus ca i-a abordat, pe aceasta tema, pe fostul ministru al Muncii Gheorghe Barbu, dar si pe Marian Sarbu. "Mi s-a spus ca este o chestiune politica, dar nu este corect. Moldovenii se muta de forma in Romania, primesc pensia si se duc si consuma banii in Moldova. Atunci sa explice frumos pensionarilor nostri de ce primesc mai putina pensie. Trebuie terminata cu aceasta chestiune daca tot ne plangem mereu ca fondurile de pensii nu ne ajung", sustine Kerekes Karoly.

Deputatul UDMR a mai spus ca acelasi lucru s-a intamplat cand multi din Ardeal s-au mutat de forma in Ungaria pentru a primi pensia. "Acelasi lucru s-a intamplat aici cand foarte multi din Ardeal s-au mutat de forma in Ungaria pentru a primi pensia. Cei de acolo erau innebuniti pentru ca nu primeau nimic la CAS, dar plateau pensia”, a aratat Kerekes.

Deputatul a precizat ca, potrivit statisticii pe care a facut-o, moldovenii se muta in judetele invecinate, in special Iasi si Vaslui.

Publicat Joi, 22 Ianuarie 2009 - 16:30
Cuvinte cheie: Kerekes, Karoly, UDMR, basarabeni, pensie, moldoveni | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours