Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Judetul Giurgiu primeste fonduri mici pentru ca este fief PNL, acuza primarul Iliescu

Primarul din Giurgiu, Lucian Iliescu (PNL), a declarat, marti, ca judetului Giurgiu i-au fost alocate cele mai mici sume de la bugetul de stat pe 2009, comparativ cu celelalte judete si cu anii precedenti, pentru ca autoritatile locale si judetene sunt conduse in cea mai mare parte de liberali.

"Bugetul judetului Giurgiu este chinuit din cauza luptei politice fara margini, de fapt toti din tara care sunt liberali au primit un dus rece cu alocarile de la buget. La noi e cel mai chinuit pentru ca, in judetul Giurgiu, PNL e numarul 1. Eu, in aceste conditii, trebuie sa reduc bugetul municipalitatii cu 40%. Judetul a primit fonduri cu mult sub nivelul celor din 2008, unde e evolutia? Cum de judetul Teleorman a luat de 11 ori mai mult decat in 2008? Iar Brasovul, un judet mare, a primit doar 90 de miliarde pentru infrastructura", a spus Lucian Iliescu in conferinta de presa.

Potrivit acestuia, Uniunea Nationala a Consiliilor Judetene a cerut in scris sprijinul Asociatiei Municipiilor din Romania sa sustina amendamentele la proiectul de lege privind bugetul pe 2009. In acelasi timp, primarul Lucian Iliescu a declarat ca le-a solicitat acelasi lucru si celor patru parlamentari PNL. Edilul giurgiuvean a precizat ca pe aceasta tema a luat legatura chiar si cu deputatul PSD de Giurgiu, Madalin Voicu, care l-ar fi asigurat de tot sprijinul sau.

Pe de alta parte, presedintele Consiliului Judetean Giurgiu, Dumitru Beianu (PNL), a declarat recent, corespondentului NewsIn, ca judetului Giurgiu i-au fost alocate pentru infrastructura rutiera 7.000.000 lei de la bugetul de stat, fonduri insuficiente pentru continuarea lucrarilor de modernizare programate pentru 2009.

„In prezent, avem datorii de circa 30 miliarde lei catre firmele care au executat anul trecut lucrari de reabilitare si modernizare a drumurilor judetene. Insa, exista si patru mari lucrari sistate, in valoare de circa 60 de miliarde lei vechi, investitii pe care nu stiu daca le vom mai continua, avand in vedere sumele atat de mici primite de la buget. Vor suferi toti locuitorii din Giurgiu, pentru ca toate comunele vor primi mai putini bani de la judet. Sincer, ma asteptam sa ni se aloce mai putini bani, dar nici chiar asa. Totusi, am sperat pana in ultimul moment ca va prima responsabilitatea cu care unii politicieni se lauda, din pacate, doar in campania electorala. Si Guvernul Tariceanu a avut anul trecut presedinte al Consiliului Judetean din Opozitie, dar Emil Boc procedeaza altfel, mult mai rau, sacrificand un judet intreg pentru ca sunt din Opozitie”, a afirmat Dumitru Beianu.

Potrivit lui acestuia, in 2008, judetul Giurgiu a primit 36.000.000 lei pentru infrastructura si circa 50.000.000 lei pentru echilibrarea bugetului. Beianu a specificat ca veniturile proprii ale judetului Giurgiu, sunt in medie, de 11 miliarde lei anual si ca atare, autoritatile giurgiuvene depind in cea mai mare masura de fondurile alocate de la bugetul de stat.

Dumitru Beianu (PNL) este presedinte al Consiliului Judetean din iunie 2008, inlocuindu-l in functie pe deputatul Victor Boiangiu, fost membru PSD si actual membru al PDL din octombrie 2008.

Publicat Marti, 17 Februarie 2009 - 15:11
Cuvinte cheie: Giurgiu, Buget, PNL, Lucian Iliescu | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours