Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Ioan Ghise (PNL) nu renunta la legea privind stirile pozitive, declarata neconstitutionala

Senatorul Ioan Ghise, exclus si reprimit in PNL in urma unui scandal legat de colaborarea sa cu Securitatea, a declarat ca va reformula proiectul de lege privind raportul dintre stirile pozitive si cele negative, initiat in legislatura trecuta de el si Gherorghe Funar, desi Comisia juridica a Senatului a constatat marti neconstitutionalitatea, in concordanta cu decizia CCR.

Ioan Ghise a afirmat ca va face demersuri pentru a relua aceasta initiativa, motivand importanta unei astfel de legi. "O sa reiau aceasta initiativa legislativa in care o sa introduc si criteriile care stabilesc teme pozitive si cele negative, pentru ca miza este mult mai mare decat ne imaginam. Exista studii care demonstreaza caracterul nociv al bombardamentului cu stiri negative”, a declarat senatorul Ioan Ghise.

Totodata, acesta a mai afirmat ca decizia CCR, care a declarat in iunie 2008 legea ca fiind neconstitutionala, se bazeaza pe argumente contradictorii.

Senatorii din Comisia Juridica au votat, cu 7 voturi pentru si o abtinere, raportul de constatare a neconstitutionalitatii asupra "Legii stirilor pozitive" a senatorului PNL Ioan Ghise, cel care alaturi de peremistul Gheorghe Funar a fost initiatorul acestui act normativ.

Presedintele comisiei, pesedistul Toni Grebla, a motivat decizia spunand ca legea ar introduce "o forma de cenzura, care ar fi la mana unei institutii ai carei membri sunt numiti politic”. Ghise l-a contrat pe acesta sustinand ca "nu este vorba despre cenzura, pentru ca selectia temelor ar fi facut-o producatorul de stiri”.

Camera Deputatilor a adoptat, pe 8 octombrie 2008, in unanimitate, raportul de respingerea a actului normativ initiat de senatorul PRM Gheorghe Funar si deputatul PNL Ioan Ghise, care propuneau modificarea Legii audiovizualului in sensul difuzarii, in cadrul programelor de stiri, a stirilor "negative" si "pozitive" in pondere egala.

Legea, respinsa si in luna aprilie a anului 2008 de deputati, a ajuns din nou pe ordinea de zi a Camerei dupa ce a fost adoptata de Senat, ca for decizional, iar ulterior CCR a decis ca prevederile sunt neconstitutionale, deoarece partajarea stirilor in "pozitive" si "negative" poate duce la "manipularea populatiei prin selectarea subiectiva a informatiilor sau prin neinformare.

"Aceasta partajare a stirilor, lipsita de orice criterii, poate pune in dificultate pe cei chemati sa asigure selectarea si redarea stirilor si, totodata, este de natura sa introduca subiectivismul in informarea opiniei publice", au motivat magistratii Curtii, pe 9 iunie.

Publicat Marti, 17 Februarie 2009 - 14:56
Cuvinte cheie: Ioan Ghise, PNL, lege, stiri pozitive | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours