Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Iliescu, Musca, Stanoiu si Paunescu, printre "pensionarii de lux" ai Parlamentului

Peste 550 de fosti parlamentari au solicitat pensii speciale, in baza Statutului senatorilor si deputatilor din 2006, dupa ce fie nu au candidat, fie au ratat un nou mandat la alegerile uninominale din toamna trecuta.

Lista persoanelor care au solicitat adeverinta pentru pensionarea in baza Legii 96/2006 privind Statutul senatorilor si deputatilor cuprinde in cazul Camerei Deputatilor 388 de nume, iar in cazul Senatului - 183, potrivit datelor oficiale obtinute de Newsin. Pe baza acestei adeverinte, pe care o prezinta la Casa de pensii, fostii senatori si deputati isi calculeaza pensiile.

Printre fostii parlamentarii care au cerut pensionarea se numara fostul sef al statului, Ion Iliescu, care are la activ doua mandate de senator. De asemenea, pe lista figureaza Mona Musca, cu doua mandate complete si unul nefinalizat, dupa ce si-a dat, in 2007, demisia din Camera Deputatilor ca urmare a scandalului privind colaborarea sa cu fosta Securitate. Totodata, fostul senator conservator Rodica Stanoiu a solicitat pensie de parlamentar, la fel ca si Adrian Paunescu(PSD), care a ratat cel de-al patrulea mandat de senator in Hunedoara.

Cei mai multi dintre pensionarii parlamentari din fosta legislatura provin din randurile PRM, care nu a mai atins pragul de 5%. Este vorba de Marcu Tudor, fratele presedintelui PRM, Corneliu Vadim Tudor, dar si de adjunctul acestuia, fostul deputat Lucian Bolcas. De asemenea, pe lista pensionarilor se afla cantaretele de muzica populara, Irina Loghin si Angela Buciu, dar si fostul senator Dan Claudiu Tanasescu.

Alte nume pe lista sunt Trita Fanita, Nicolae Mischie, Mircea Cosea (numit recent de premierul Emil Boc la conducerea Institutului National de Administratie din cadrul Ministerului de Interne), Corneliu Ciontu, Nora Cecilia Rebreanu, Ion Solcanu, Szabo Karoly, Gelu Voican Voiculescu, Titu Gheorghiof, Victor Babiuc sau Mitzura Arghezi.

Intre cei care primesc primesc pensii in calitate de fosti parlamentari se mai numara seniorii PNL, Radu Campeanu si Mircea Ionescu Quintus, dar si taranistii Ion Diaconescu si Nicolae Ionescu Galbeni.

Totodata, in situatia de a cumula pensia cu indemnizatia de parlamentar este senatorul PSD, Sergiu Nicolaescu, care a obtinut din 1990 si pana in prezent 4 mandate. In aceeasi postura se afla senatorul Craciun Avram(PSD), care este actualmente la al doilea mandat, dar si deputatul Gheorghe Ana(PSD), cu 2 mandate deja incheiate.

Astfel, in cazul unui parlamentar cu 3 mandate pensia porneste de la 4.480 de lei pe luna, reprezentand 80% din indemnizatia de baza a unui parlamentar care este de 5.600 de lei. La aceasta suma se adauga suplimentele financiare aferente functiei ocupata in legilativ, de presedinte al Camerei Deputatilor sau Senatului, vicepresedinte, secretar, chestor sau presedinte de comisie, dar si sporurile aferente.
Publicat Duminica, 12 Aprilie 2009 - 17:34
Cuvinte cheie: pensionari, parlament, pensii de lux | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours