Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Iliescu: Basescu sa nu mai fie "jupan", PSD sa-si mentina spiritul critic

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, considera ca seful statului, Traian Basescu, nu trebuie sa faca pe "jupanul" sau "vataful" in raport cu Guvernul, daca doreste sa joace un rol constructiv in sustinerea Executivului. Iliescu spune ca ceea ce il deranjeaza in privinta lui Traian Basescu este amestecul politic al acestuia.

"Sper sa nu persevereze in aceasta tentatie, in acesta tendinta. Asemeneaa tentatii risca sa submineze unitatea de actiune a Guvernului", a spus Iliescu, care a adaugat ca PSD a decis sa mearga in coalitie cu PD-L stiind ca "factorul cel mai nociv" tine de presedintele Basescu, "ca om politic legat nemijlocit de PDL".

"Am acceptat sa mergem cu riscurile corespunzatoare. Ne-am asumat raspundere si riscuri. De aici nu trebuie sa se inteleaga ca PSD trebuie sa devina vasalul PDL sau, mai mult, vasalul presedintelui Basescu. (..) Si, in primul rand presedintele Basescu trebuie sa inteleaga acest lucru si, daca vrea ca sa joace rolul sau de factor constructiv in sustinerea acestei guvernari, sa tina seama de acest lucru: sa nu faca pe stapanul, pe vataful caruia trebuie sa i se subordoneze cei care sunt in echipa guvernamentala", a spus Iliescu.

Iliescu crede ca PDL ar trebui sa inteleaga care este raportul de "conlucrare" cu PSD, iar social-democratii trebuie sa inteleaga ca au de asigurat succesul guvernarii, dar fara a isi pierde pozitia critica fata de guvernare.

Publicat Joi, 22 Ianuarie 2009 - 13:49
Cuvinte cheie: Iliescu, Basescu, Guvern, PSD, PD-L | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours