Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Hrebenciuc spune ca nu sustine modificarea legii uninominalului, ci, eventual, revenirea la liste


Liderul deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a declarat marti ca nu sustine in partid modificarea legii uninominalului, ci eventual revenirea la sistemul alegerilor pe liste, care este de altfel o tendinta europeana.

"Sunt o serie de discutii despre modificarea legii uninominalului. Azi, eu sustin in PSD nemodificarea legii uninominalului sau revenirea la votul pe liste. Mie, pe plan personal, imi convine votul uninominal asa cum este, dar n-am nici un fel de problema daca schimbam votul uninominal", a declarat Hrebenciuc, la o dezbatere organizata de Asociatia Specialistilor in Comunicare Politica.

Hrebenciuc a spus ca revenirea la votul pe lista e o tendinta europeana, el exemplificand prin promisiunea facuta de presedintele francez, Nicolas Sarkozy, ca acest sistem va fi implementat in Franta.

Hrebenciuc a mai aratat ca in perioada 2000-2004 politicienii nu si-au dorit cu adevarat vot uninominal, desi au constituit o comisie in Parlament si a recunoscut ca actuala lege a uninominalului a fost facuta de PSD si PNL in detrimentul PDL. "Inainte de uninominal, PSD avea 22%, PNL 15%, iar PDL avea 40%, chiar 45%, cat cele doua partide la un loc", a declarat Viorel Hrebenciuc, sustinand ca PDL nu a reusit sa-si pastreze dupa uninominal acele procente.


Publicat Marti, 10 Martie 2009 - 18:08
Cuvinte cheie: Hrebenciuc, liste, vot uninominal | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours