Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Hasotti: Reducerea personalului din aparatul central, o "cacealma"

Reducerea personalului din aparatul central nu reprezinta decat o cacealma, actualul guvern incercand in acest fel sa pacaleasca opinia publica, a sustinut, vineri, la Constanta, vicepresedintele PNL Puiu Hasotti.

"Vreau sa zic de aceasta cacealma de reducere cu 20% a personalului din aparatul central. Fac o reducere cu 20% din niste ministere, dar infiinteaza alte trei ministere si inca un vicepremier. Pai acesti 1.400 de oameni vor ocupa cele trei ministere. Ei reprezinta unul la mie din personalul bugetar din Romania. Cu aceste baloane de sapun actualul guvern si premierul incearca sa pacaleasca opinia publica”, a afirmat Hasotti.

Senatorul liberal a venit si cu o "solutie" pentru a face rost de bani la bugetul de stat astfel incat sa poata fi majorate salariile pentru profesori cat si pentru alti bugetari. “Absolut toti oamenii importanti din PSD si PDL au fost angrenati in campania electorala. Atunci, toti acestia, incepand cu Geoana si Boc si terminand cu ultimul consilier comunal, sa cedeze jumatate din indemnizatia pe care o primesc si sa o dea la bugetul de stat pentru marirea salariilor pentru ca toti au promis ca exista bani”, a mai spus liberalul.

El a mentionat ca este vorba de aproximativ 33.000 de primari, presedinti de Consilii Judetene, consilieri si parlamentari. In acelasi timp, liberalii nu vor trebui, in opinia sa, sa renunte la jumatate din aceste indemnizatii intrucat PNL a avertizat ca nu sunt bani la buget.

Senatorul a mai declarat ca in campania electorala liberalii au anuntat problemele care vor aparea pe fondul crizei, in schimb democrat-liberalii si pesedistii s-au intrecut in promisiuni electorale. Hasotti a cerut actualului Guvern sa nu mai acuze “greaua mostenire” lasata de PNL.

"A acuza greaua mostenire e o traditie la romani. Eu solicit Guvernului Romaniei sa nu invoce greaua mostenire pentru a justifica incompetenta. Nu avem un plan anticriza, nu avem buget, avem balbaieli, tot felul de ordonante care sunt in totala contradictie cu realitatile sociale si economice”, mai sustine Hasotti.

Guvernul a decis, in urma sedintei de joi, sa reduca numarul posturilor din aparatul central cu circa 2.000, iar institutiile vizate sunt ministerele, aparatul de lucru al Guvernului, agentiile si autoritatile din subordinea Guvernului si ministerelor. Potrivit unor surse guvernamentale, posturile vizate de restructurare sunt doar cele ocupate, decizia nereferindu-se la cele vacante.

Masura are in vedere reducerea cu circa 20% a numarului total de posturi, astfel incat unele ministere ar putea sa reduca posturile cu mai putin de 20%, altele cu mai mult, au explicat reprezentantii Executivului.

Publicat Vineri, 23 Ianuarie 2009 - 14:38
Cuvinte cheie: Hasotti, reducere, 20%, administratie, centrala | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours