Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Geoana zice ca n-a vorbit cu Basescu dupa declaratia lui Saftoiu

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, joi, la Craiova, ca nu a fost contactat de presedintele Traian Basescu dupa declaratiile facute de fostul de fostul director al SIE Claudiu Saftoiu privind ascultarea convorbirilor telefonice dintre Geoana si Ion Iliescu pe vremea cand erau in opozitie.

"Eu de cand aud zvonurile acestea nu prea mai vorbesc la telefon, ca sa fiu sigur“, a spus, in gluma, Mircea Geoana. „N-am primit un astfel de telefon, dar cred ca acest tip de subiect sunt convins ca nu reprezinta un subiect politic. Nu m-a sunat (Traian Basescu – n.red.)“, a adaugat liderul PSD.

Geoana a afirmat, in conferinta de presa la Craiova, ca legea interceptarilor telefonice produce un dezechilibru intre drepturile individului si drepturile statului de a verifica mediul informational romanesc.

"Nu vreau sa fac acuze si sa trimit sageti de natura politica, dar pot sa spun ca eu astazi am un sentiment ca s-a dezechilibrat raportul dintre libertatile individuale si dreptul statului de a verifica mediul informational romanesc. De aceea, eu cred ca indiferent de ce a spus Saftoiu, indiferent de telefoanele pe care le-au dat unii si altii, trebuie sa verificam ca societate daca nu cumva suntem in fata unui Big Brother din America, care se transfera intr-un Small Brother din Romania.

Eu spun ca, in acest moment, este mai clar ca trebuie sa ne uitam la legislatia care sa interzica si sa pedepseasca orice fel de abuz din punct de vedere al invadarii spatiului personal al romanului. Intarim aici, trebuie sa intarim si libertatile cetatenesti in partea cealalta“, a afirmat Geoana.

Liderul PSD a subliniat ca este nevoie de o verificare a legislatiei si a legalitatii unei astfel de masuri, iar pozitia sa este pentru o dezbatere publica.

"Repet ceea ce am spus si ieri la investirea ministrului de interne, eu sunt preocupat de faptul ca in echilibrul dintre dreptul statului de a se proteja si a ne proteja impotriva riscurilor de tip terorist sau crima organizata interna sau internationala, nu cumva drepturile cetatenesti, dreptul la libera corespondenta, dreptul la viata privata, dreptul la a nu fi ascultat fara temei in tara ta, sa nu fie cumva rupt.

De aceea eu pledez pentru dezbatere publica si invit si organizatiile neguvernamentale si parlamentarii Romaniei, indiferent de partid, sa vedem daca nu cumva, daca avem astfel de legi, care in mod cert reprezinta o povara pentru sentimentul de libertate, daca nu cumva trebuie sa venim in contrapondere cu aceasta legislatie, mai dura si poate necesara, cu intarirea elementului de verificare si penalizare drastica a celor care cred ca se pot juca cu legea in Romania“, a mai spus Geoana.

Scandalul interceptarii convorbirii telefonice dintre Mircea Geoana si Ion Iliescu pe vremea cand se aflau in opozitie a fost iscat de o declaratie a fostului director al SIE, Claudiu Saftoiu. El a spus, la postul de televiziune Realitatea, ca in urma cu unul sau doi ani seful statului i-ar fi relatat o convorbire telefonica dintre Mircea geoana si Ion Iliescu. In aceeasi emisiune, Saftoiu, a mai sugerat si ca sunt multe servicii secrete care s-ar ocupa cu interceptarea telefoanelor. Apoi, Saftoiu a retractat declaratiile initiale, afirmand ca din presa ar fi aflat ca Traian Basescu ar fi fost la curent cu continutul discutiilor telefonice dintre politicieni ai opozitiei.

Publicat Joi, 22 Ianuarie 2009 - 17:33
Cuvinte cheie: Geoana, Basescu, Saftoiu, declaratii, ascultari, interceptari, telefoane | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours