Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Geoana spera ca Basescu sa renunte la termenul de 15 mai pentru finalizarea Codurilor

Presedintele PSD a declarat ca finalizarea dezbaterii asupra Codurilor juridice pana la 15 mai este o data "nerealista" si "arbitrara" a presedintelui Basescu si si-a exprimat speranta ca acesta sa renunte la acest termen.

"Consideram ca din punct de vedere al datei arbitrare asumate de domnul Basescu, de 15 mai, si asumarea raspunderii pe aceste Coduri, aceasta data este si nerealista, si depasita de evenimente", a declarat Geoana, citat de Newsin.

El si-a mai exprimat speranta ca, la intalnirea de miercuri cu organizatiile Coalitiei "Opriti Codurile", seful statului va renunta la conditia dezbaterii si adoptarii Codurilor pana la 15 mai. "Consideram ca o dezbatere solida si in societate, si in Parlament reprezinta calea de urmat si asteptam si din partea presedintelui Basescu, la intalnirea cu aceasta Coalitie, nuantarea pozitiei sale, el fiind cel care a impus si a sustinut ca acest termen este indispensabil pentru relatia noastra cu UE, lucru dovedit a fi neadevarat", a mai spus Geoana.

Data de 15 mai ca termen limita pentru adoptarea Codurilor justitiei a fost convenita in cadrul coalitiei guvernamentale la o reuniune ampla care a avut loc in luna februarie a acestui an, unde s-a discutat despre raportul negativ pe Justitie al Uniunii Europene, care continua sa critice sistemul judiciar din tara noastra. La acea data, potrivit declaratiilor din partea unor lideri PSD si PDL, alaturi de ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, s-a convenit ca in cazul in care nu se dezbat in Parlament pana la 15 mai codurile, Guvernul sa-si asume raspunderea pentru aceste legi.

Societatea civila, parlamentari si mai multe asociatii profesionale au criticat graba care face ca mai multe articole ale Codurilor sa nu fie dezbatute si indreptate in Parlament.
    
Publicat Marti, 21 Aprilie 2009 - 16:23
Cuvinte cheie: coduri, basescu, termen, dezbatere | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours