Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Geoana: Se incheie perioada in care Parlamentul reprezenta un obstacol pentru trimiterea in justitie a unor dosare

Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat, sambata, la Slatina, ca reforma in justitie s-a cantonat pana acum doar in zona marilor dosare de coruptie, tema fiind una hiperpolitizata si ca decizia lui Adrian Nastase de a solicita Parlamentului sa trimita dosarul sau in justitie e un gest "responsabil".

"Pana acum, reforma justitiei s-a cantonat in zona marilor dosare de coruptie, tema fiind una hiperpolitizata. Gestul lui Adrian Nastase este cel al unui om matur si responsabil si ne permite acum sa ne canalizam pe sistemul care ii afecteaza pe oamenii simpli. Ministrul Predoiu (nr -Catalin Predoiu, ministrul Justitiei), are obligatia, impreuna cu Guvernul si cu seful DNA Daniel Morar, ca, pana la raportul pe Justitie, sa faca pasi repezi pe calea reformei din justitie, o reforma care sa fie in favoarea cetateanului", a afirmat Mircea Geoana.

"Prin gestul domnului Adrian Nastase se incheie o perioada in care Parlamentul nu mai reprezinta un obstacol pentru trimiterea in justitie a unor dosare. Pentru noi, reforma in Justitie inseamna o reforma pentru omul obisnuit si reprezinta un obiectiv important", a adaugat liderul PSD.

Prezent, sambata, la Slatina, la ceremonia de instalare a noului prefect de Olt, Dan Sarpe, presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca Romania este intr-un moment in care trebuie sa reinventeze rolul statului.

"Criza va pune o presiune puternica pe administratiile locale si va pune la incercare oamenii politici si deminitarii, dar si ambitia noastra de a traversa in conditii cat mai bune aceasta criza. Practic, acest lucru reprezinta prima provocare a actualei puteri. A doua provocare va fi cea a descentralizarii accelerate, pe care vrem sa o impunem in actualul mandat.

Suntem intr-un moment in care trebuie sa reinventam rolul statului, asa cum se intampla de fapt la nivel mondial, din America si pana in Romania.Statul roman, asa cum functioneaza el la aceasta data nu este la inaltimea cerintelor rolului pe care trebuie sa il joace in societate. Vrem un stat mai coerent, mai transparent si mai aproape de cetateni", a spus Geoana in conferinta de presa. 

Referindu-se la cazul Gorbunov, Geoana a spus ca acesta este un caz "cu putere de exemplu pentru un segment al sistemului de justitie din Romania".

"Acest caz este unul cu putere de exemplu pentru un segment al sistemului de justitie din Romania. Mediatizarea cazului a insemnat punerea sub reflector a unuei situatii care reprezinta o suita de sincope ale sistemului", a afirmat Geoana. El nu a vrut sa comenteze gradul de vinovatie al organelor abilitatea ale statului in cazul Gorbunov, precizand ca nu este caderea sa de om politic sa dea sentinte, dar a precizat ca masurile ce trebuie luate fata de cei care se dovedesc a fi vinovati trebuie sa fie unele exemplare.

Publicat Sambata, 7 Februarie 2009 - 16:16
Cuvinte cheie: Geoana, Nastase, penal, dosare, Parlament, Justiti | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours