Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Geoana: Romania isi joaca reputatia in dialogul cu Chisinaul

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat ca escaladarea relatiei dintre Romania si Republica Moldova necesita un raspuns ferm din partea Bucurestiului, care are si datoria de a explica partenerilor europeni adevarata miza a retoricii antiromanesti de la Chisinau.

"Aceasta escaladare a relatiei dintre Romania si Republica Moldova este un subiect de mare preocupare. E o situatie nemaiintalnita in Europa in ultimii 20 de ani, oricum, de la caderea Uniunii Sovietice, ca doua state vecine si mai ales doua state care sunt atat de apropiate din punct de vedere etnic, cultural, si pana la urma geografic, sa ajunga la o situatie in care practic sa nu mai existe dialog politic si diplomatic bilateral. E o adevarata declaratie de ostilitate la adresa Romaniei", a comentat Mircea Geoana situatia diplomatica tensionata care a aparut intre Romania si Republica Moldova.

Liderul PSD a adaugat ca atitudinea autoritatilor de la Chisinau necesita un raspuns ferm din partea Bucurestiului, a carui reputatie este in joc. "Aceasta situatie absolut neplacuta si nedorita de catre noi trebuie sa fie acompaniata de raspunsuri ferme din partea Bucurestiului, dar si cu o explicare cat mai corecta si mai nuantata in principalele cancelarii europene si occidentale a adevaratei mize si  adevaratei motivatii pentru aceasta retorica antiromaneasca furibunda pe care regimul de la Chisinau o face. Este o perioada delicata, in care reputatia Romaniei in Europa este sub asalt", a spus Mircea Geoana.

Presedintele Senatului a precizat ca, pentru depasirea acestui moment, Romania are nevoie de sprijinul partenerilor din UE si NATO. "Aici, la Bucuresti, trebuie sa dam dovada si de fermitate, dar si de cumpatare, sa intelegem ca in acest moment miza in Republica Moldova depaseste interesele romanesti, ca este vorba de o ampla confruntare geopolitica intre est si vest si ca avem nevoie in acesta perioada de solidaritatea si sprijinul partenerilor europeni si transatlantici", a incheiat Mircea Geoana, potrivit Newsin.

Ministerul de Externe a anuntat, vineri, ca a primit o nota verbala din partea Ministerului Afacerilor Externe si Integrarii Europene din Republica Moldova prin care acesta solicita autoritatilor romane sa propuna o alta persoana decat Mihnea Constantinescu pentru postul de ambasador la Chisinau. Nota verbala nu a fost insotita de alte explicatii cu privire la motivele pentru care Chisinaul solicita numirea unui alt ambasador.
Publicat Sambata, 25 Aprilie 2009 - 20:28
Cuvinte cheie: geoana, romania, chisinau | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours