Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Geoana: Isarescu trebuie sa vina in Parlament sa anunte pasii dupa incheierea acordului cu FMI

Presedintele PSD, Mircea Geoana, i-a solicitat miercuri guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, sa vina in Parlament pentru a prezenta pasii urmatori dupa ce va fi luat imprumutul de la FMI, iar Guvernului i-a cerut sa vina cu un buget revizuit, in parametrii conveniti cu Fondul.

Geoana a sustinut ca, imediat dupa ce bancile europene vor semna angajamente de continuare a finantarii in Romania, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, va trebui sa vina in Parlament pentru a prezenta etapele urmatoare parafarii imprumutului de la FMI.  

"In proportie de 70% acest imprumut a fost facut pentru acest scop, repornirea creditarii reale, si pastrarea ratei de schimb rezonabile", a declarat liderul PSD, sustinand ca a primit asigurari de la CE ca angajamentul bancilor reprezinta o pre-conditie pentru aplicarea acordului de imprumut extern.

Presedintele Senatului a cerut si Guvernului sa faca rapid o rectificare bugetara, in acord cu parametrii reali, nu cei stabiliti la construirea bugetului.

"Faptul ca azi am aprobat un buget cu un deficit de 2% si vom avea unul de 4,6% impune revizuirea modului in care e organizata structura bugetului si reordonarea unor prioritati in zona institutiilor publice", a mai sustinut liderul social-democrat.

Valoarea imprumutului de la FMI este de 12,95 miliarde euro.
Publicat Miercuri, 25 Martie 2009 - 16:36
Cuvinte cheie: Geoana, Isarescu, imprumut, FMI | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours