Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Geoana ii cere lui Isarescu sa respecte graficul adoptarii monedei euro

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a anuntat ca, luni, conducerea Parlamentului il va invita pe premierul Emil Boc si pe ministrii "cheie" din Guvern in Parlament pentru a obtine un punct de vedere in privinta urmarilor incheierii acordului de imprumut cu FMI si Comisia Europeana.

"La nivelul conducerii Parlamentului, sa ascultam si opinia Guvernului cu privire la pasii de urmat si bineinteles la aceasta ajustare semnificativa a bugetului de stat in conditiile aprobarii acordului cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana", a motivat Geoana aceasta initiativa.

Mircea Geoana a spus, dupa intalnirea Birourilor Permanente reunite ale Parlamentului si alti parlamentari cu Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, ca "printr-un efort conjugat" al Guvernului, ministerului Finantelor, Bancii Centrale si al Parlamentului, Romania poate evita "contractia masiva a economiei". "Suntem ingrijorati ca incercarea de a evita o contractie masiva a economiei este inca sub semnul intrebarii si riscul de hard-landing - de aterizare dura este inca aici", a declarat Mircea Geoana.

Presedintele Senatului i-a adresat guvernatorului solicitarea de a incerca "prin toate fortele" sa nu se iasa din graficului legat de adoptarea monedei euro. "Stiu ca este greu, stim ca este greu, dar cred ca lectia pe care am invatat-o cu totii din aceasta perioada este ca disciplina macroeconomica si convergenta cu UE, inclusiv din punct de vedere al adoptarii monedei europene, poate si trebuie sa reprezinte o ancora de stabilitate, predictibilitate si de recladire a increderii in evolutiile din economia romaneasca", a spus Geoana.
Publicat Miercuri, 1 Aprilie 2009 - 19:51
Cuvinte cheie: geoana, isarescu, euro, parlament | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours