Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Geoana: Guvernul este aproape de finalizarea proiectului de buget

Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat, dupa intalnirea liderilor coalitiei, ca proiectul de buget este "aproape" gata, urmand ca in cursul diminetii de joi ministrii sa aiba noi discutii, si ca s-a ajuns la o "formula rezonabila" in privinta inghetarii salariilor si pensiilor.

"Cred ca dupa zile destul de lungi de dicutii si de argumente pro si contra suntem astazi aproape de finalizarea acestui proiect de buget. Evident maine (joi, n.r.) primul-ministru si Guvernul vor trebui sa isi faca datoria. Din punct de vedere politic, al PSD, in acest moment putem spune ca exista un echilibru intre componeneta economica si cea sociala", a spus Geoana.

Intalnirea liderilor coalitiei pe tema bugetului a durat peste zece ore, finalizandu-se abia in jurul orei 3.00 dimineata. Potrivit lui Geoana, inaintea sedintei de Guvern, programata la ora 12.00, ministrii urmeaza sa aiba noi discutii pe tema alocarilor bugetare si despre pachetul de masuri de stimulare a economiei.

"Exista o solutie echilibrata in care bugetul sa aloce resurse considerabile pentru investitii, dezvoltare si stimulare economica, dar si acele masuri de natura sociala, cu privire la pensiile mici, la salariile mici, care, intr-adevar, sa reprezinte un pachet economic si social coerent, echilibrat si votabil in parlament. Mai sunt detalii pe care ministrii de resort trebuie sa le stabileasca in cursul diminetii. Mai important poate decat bugetul, un inceput de masuri legate de stimularea economiei si pastrarea locurilor de munca; evident va trebui ca in zile urmatoare acest pachet sa fie finalizat", a spus Geoana.

Mircea Geoana a spus ca s-a ajuns la o "formula rezonabila" in privinta variantei de inghetare a salariilor pentru o perioada de sase luni de zile. "Si eu inteleg anumite preocupari pentru stabilitatea macroeconomica, dar pentru pensiile mici, pentru salariile mici, pentru ceea ce reprezinta un minim de solidaritate in societate, aceste resurse exista si ele trebuie sa fie folosite. Evident in limita resurselor, poate in doua etape. Din punctul nostru de vedere, inghetarea pensiilor si a salariilor nu reprezinta o solutie si cred ca s-a ajuns la o formula rezonabila care sa permita si cresterea acestora, dar si intr-un ritm si in cuantumul care sa permita sustenabilitatea bugetara", a precizat liderul PSD.

Publicat Joi, 29 Ianuarie 2009 - 09:08
Cuvinte cheie: Geoana, Guvern, Buget, PSD, PDL | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours