Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Geoana: E problema lui Dragnea daca cere parlamentarilor sa nu voteze bugetul

Presedintele PSD, Mircea Geoana, i-a transmis luni lui Liviu Dragnea, presedinte al UNCJR, ca este problema lui daca indeamna parlamentarii sa nu voteze bugetul pentru ca sumele pentru administratia locala sunt mici, adaugand ca decizia PSD e de a sprijni acest buget.

Liderul social-democrat a aratat ca Dragnea, ca presedinte al Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania, este liber sa critice sumele alocate de la buget administratiilor locale, spunand insa ca decizia PSD e de a vota acest buget, desi exista destule nemultumiri cu privire la alocarea banilor.

"Cred ca ceea ce se declara in numele unor asociatii profesionale de tipul UNCJR reprezinta un punct de vedere al respectivei organizatii, decizia noastra este una solidara cu cea a coalitiei de a sprijini acest buget. Nici noi nu suntem perfect fericiti cu acest buget. Sunt multe puncte de nemultumire pe care le am si eu, le au si alti colegi, dar acesta este compromisul care s-a putut realiza", a spus Geoana, la finalul sedintei BPN.

Intrebat cum comenteaza afirmatia lui Liviu Dragnea ca va retrage, ca presedinte al organizatiei PSD Telerman, sprijinul politic pentru parlamentarii din filiala care voteaza bugetul in forma actuala, fara amendamente pentru autoritatile locale, Geoana a spus: "E problema dansului si a organizatiei pe care o conduce".

In plus, Geoana a mai spus ca, desi bugetul este nemultumitor, s-a decis la nivelul coalitiei sa se faca o serie de rectificari. "Exista o intelegere la nivelul coalitiei ca in functie de evolutiile economice si de incasarile la buget sa se faca rectificari de buget, care sa permita atat suplimentarea sumelor pentru agricultura, constructie de locuinte si pentru infrastructura judeteana, unde e foarte posibil ca administratiile locale sa primeasca un stimulent necesar", a spus presedintele Senatului.

Uniunea Presedintilor de Consilii Judetene din Romania, intalnita vineri la Sinaia, a decis, vineri, la Sinaia, sa-l desemneze pe Liviu Dragnea, presedinte al Uniunii, sa intervina pe langa Guvern ca sa incerce sa modifice constructia bugetului de stat, transmite corespondentul NewsIn.

In plus, s-a mai decis ca fiecare reprezentant al Uniunii sa faca lobby pe langa parlamentarii din judetul pe care il reprezinta pentru ca bugetul sa nu fie votat in aceasta forma. Unii dintre presedintii de Consilii Judetene s-au plans de lipsa de dialog dintre Guvern si autoritatile din teritoriu, iar altii au afirmat ca reducerea fondurilor pentru judete va bulversa complet activitatea in tara. Asta, pe langa blocarea oricarei sanse de a accesa fonduri structurale.

"Suntem foarte nemultumiti toti de constructia bugetara pe anul 2009. De altel, am si votat o rezolutie prin care presedintele UNCJR, Liviu Dragnea, este desemnat sa intervina pe langa Guvern ca sa incerce sa modifice constructia bugetara", a precizat pentru corespodnentul NewsIn, vicepresedintele CJ Prahova, Adrian Semcu, prezent la intalnirea de la Sinaia.

Concret, din cele 5,8 miliarde de euro solicitate de autoritatile judetene pentru acest an, Guvernul a alocat doar 3,8 miliarde pentru toate judetele. Acesta este si motivul pentru care membrii Uniuni Presedintilor de Consilii Judetene din Romania s-au exprimat, prin vot, impotriva proiectului de bugetul de stat pentru acest an.

"Mai mult, fiecare reprezentant al Uniunii va face lobby pe langa parlamentarii din fiecare judet ca sa nu voteze in actuala forma bugetul propus de actualul Guvern", a mai spus Semcu. El a adaugat ca valoarea bugetului alocat anul acesta administratiei locale este cu aproximativ 30% mai mic decat cel din 2008.

Desi au fost invitati la intrunirea de la Sinaia, nici premierul Emil Boc si nici ministrii Vasile Blaga si Gheorghe Pogea nu au dat curs invitatiei. Liviu Dragnea a demisionat in urma cu cateva saptamani de la MAI, invocand lipsa fondurilor. Intre timp, Dan Nica, noul ministru, a spus ca fondurile sunt "arhisuficiente".

Publicat Luni, 16 Februarie 2009 - 15:37
Cuvinte cheie: Geoana, Dragnea, CJ, parlamentari, Buget, vot | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours