Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Geoana cere numirea "neintarziata" a secretarului de stat la Justitie propus de PSD, Blaga zice nu

Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat joi, dupa intalnirea liderilor coalitiei, ca "este nepermis" ca de doua luni de zile se intarzie numirea propunerii de secretar de stat la Ministerul Justitiei, facute de PSD.

"Este nepermis ca de doua luni de zile propunerea PSD pentru secretar de stat la justitie sa fie nerezolvata. Sunt convins ca va fi suficienta intelepciune din partea Guvernului pentru a rezolva si acest lucru", a afirmat Geoana.

Liderul PSD a explicat ca a cerut, in cadrul intalnirii liderilor coalitiei, "accelerarea numirilor acolo unde acestea inca treneaza". "Nu va ascund ca si din punct de vedere al secretarului de la justitie, pe care PSD l-a propus, astept din partea primului-ministru si al ministrului de resort rezolvarea neintarziata a acestui subiect", a comentat el.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat, sambata, la Realitatea TV, ca a trimis premierului Boc patru propuneri de secretari de stat, iar acesta a numit trei, Predoiu precizand ca se va intalni, cu Boc si Geoana, pentru a "inchide" subiectul.

"Eu am facut domnului prim-ministru mai multe propuneri, cu patru persoane care ar putea ocupa functia de secretar de stat la Ministerul Justitiei. Premierul a numit trei din aceste persoane. Ulterior, primul ministru m-a informat ca PSD ar insista totusi sa impuna un secretar de stat", a spus Predoiu.

El a precizat, la Realitatea TV, ca actualii secretari de stat de la MJ sunt "tehnicieni".

Ministrul a afirmat ca a discutat cu Geoana si Boc pe aceasta tema. "Situatia a ramas oarecum nedecisa si nu am trecut la nume de persoane privind cel de-al patrulea secretar de stat. Afirmatia ca domnul Stoica ar avea legatura cu numirea secretarilor de stat, eu nu o pot confirma.  La cunostinta mea, domnul Stoica nu are legatura nici cu secretarii de stat nici cu problemele Ministerului Justitiei", a precizat Predoiu.

Propunerea PSD pentru postul de secretar la Ministerul Justitiei este Maia Teodoroiu, a declarat, pe 22 ianuarie, la Craiova, liderul partidului, Mircea Geoana, precizand ca a trimis aceasta propunere premierului Emil Boc miercuri seara, transmite corespondentul NewsIn.

Maia Teodoroiu a mai fost secretar de stat la Ministerul Justitiei in timpul fostei guvernari PSD.

Ministrul Justitiei, Catalin Prediu, a anuntat, pe 21 ianuarie, ca premierul Emil Boc a semnat numirea a trei secretari de stat la Ministerul Justitiei, acestia fiind Octavian Ojog, Alina Bica si Rodica Constantinovici. Octavian Ojog si Alina Bica sunt procurori, iar Rodica Constantinovici este avocat.

Blaga spune ca in coalitie s-a stabilit ca secretarii de stat de la Justitie sa fie apolitici

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat joi ca, prin protocolul PDL- PSD, s-a convenit ca secretarii de stat de la Ministerul Justitiei sa fie apolitici, raspunzand astfel unei declaratii a lui Mircea Geoana, prin care cerea premierului sa numeasca "neintarziat" persoana propusa de PSD.

"Noi am cazut de acord, daca bine retineti, ca justitia sa beneficieze de ministru, secretari de stat apolitici. N-am ce sa comentez mai mult", a declarat Vasile Blaga.

Referitor la nominalizarea lui Gabriel Oprea din partea PDL ca membru in Comisia SRI, Blaga a spus ca PDL a tinut cont de experienta pe care fostul deputat PSD a capatat-o in aceasta Comisie. "Era vorba de un loc care i se cuvenea Partidului Democrat Liberal si tinea cont de experienta pe care domnul Oprea a avut-o in Comisie. Sa nu uitam ca tot in Comisia respectiva a functionat. Noi nu ne-am opus cand, de exemplu, domniile lor au nominalizat un subprefect care fusese prefect liberal, dar am inteles ca era un aranjament pe sub masa", a spus Blaga.

 

 

Publicat Joi, 12 Februarie 2009 - 14:00
Cuvinte cheie: Geoana, Predoiu, numire, secretar de stat, Justitie | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours