Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Geoana catre banci: Faceti bani pe vreme buna si cereti ajutor statului la greu

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat joi ca bancile ar trebui sa reia creditarea economiei si ca ar fi bine sa inteleaga faptul ca "e usor sa faci profituri mari pe vreme buna si sa te indrepti catre statul roman atunci cand vremea este mai putin buna".

"De aceea, apelul meu de aici, de la Pitesti, este inca o data pentru un raspuns mai curajos din partea Guvernului Romaniei la aceasta criza, bazat pe solidaritate si bazat, de ce nu, pe o responsabilizare inclusiv a sectorului bancar din Romania, care trebuie sa inteleaga ca este extrem de usor sa faci profituri mari atunci cand vremea este buna si sa te indrepti catre statul roman atunci cand vremea este mai putin buna. Cred ca principalul obiectiv al etapei urmatoare este repornirea creditarii economiei reale. Da, s-au dat ceva resurse pentru CEC si EximBank, sunt ceva resurse pentru IMM-uri, dar din punct de vedere al raspunsului la nevoia de creditare a economiei reale, acest raspuns intarzie. Si am senzatia ca intr-un fel suntem impinsi catre un acord cu Fondul Monetar, fara sa avem in schimb o garantie a faptului ca cei care sunt interesati in acoperirea acestei responsabilitati cu statul roman au un grad credibil si real pentru repornirea creditarii economiei reale romanesti", a declarat Geoana, citat de Newsin.

Geoana s-a referit si la repornirea activitatii de la Uzina Dacia Renault, despre care a spus s-a datorat atat masurilor interne, dar si influentelor externe, in special a comenzilor primite din Germania. "Intr-un fel ma bucur ca la o industrie atat de importanta cum este industria auto si pivotul sau central, de aici, de la Dacia Renault, sunt semne de inviorare. Intr-un fel poate ca si masurile interne care au fost adaptate, poate si masurile din alte tari, cum este Germania, au ajutat. Dar ma bucur sincer sa vad ca exista un inceput de reinvigorare a activitatii si a productiei la Dacia. Sper sa fie un raspuns care sa dureze pe termen mai lung", a declarat Mircea Geoana.
Publicat Joi, 5 Martie 2009 - 16:24
Cuvinte cheie: geoana, banci, criza financiara, dacia | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours