Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Geoana: Bucurestiul este uneori "prea arogant" politic fata de restul regiunilor

Presedintele Senatului, liderul PSD Mircea Geoana, a declarat sambata, la Iasi, ca Bucurestiul politic are inca de onorat, dupa 150 de ani, "angajamentul parintilor fondatori" ai Unirii fata de Moldova, Transilvania si Basarabia.

"O parte mai importanta din legamantul, angajamentul, viziunea si proiectia despre Romania pe care parintii fondatori au stabilit-o acum 150 de ani sau acum 90 de ani, la Marea Unire, in mare masura nu sunt respectate. Pentru ca atunci parintii nostri fondatori au avut un contract intre Bucuresti si Iasi, intre Tara Romaneasca si Moldova, si Bucurestiul politic nu si-a onorat misiunea istorica fata de Moldova si fata de moldoveni. A fost extrem de clar in acel contract ca vor fi parti egale, recunoscute egal si, astazi, din pacate, vedem Bucurestiul uneori prea arogant din punct de vedere politic si Moldova cea mai saraca regiune a Romaniei si cea mai saraca a Europei", a declarat Geoan.

Liderul PSD a continuat spunand ca "aceasta nedreptate si aceasta parte de contract neonorat, trebuie sa fie reparata de aceasta generatie de lideri politici, asa cum Bucurestiul politic nu s-a achitat de promisiunea la fel de solemna pe care a facut-o Transilvaniei la Marea Unire, asa cum Bucurestiul politic are inca o datorie istorica fata de Basarabia si fata de Chisinau", relateaza Newsin.

La fel ca si seful statului, presedintele Senatului a facut un apel la solidaritate si a remarcat ca, spre deosebire de acum doi ani, in cadrul manifestarilor e la Iasi multimea nu mai este "impartita" pe culori politice.

Publicat Sambata, 24 Ianuarie 2009 - 13:44
Cuvinte cheie: Geoana, discurs politic, Basarabia, Chisinau | Afisari: 65,535
Comentarii (1)
Adrian, Mizil (Sambata, 24 Ianuarie 2009 - 23:33)
Muntenii totdeauna au fost aroganti , moldovenii cu doua fete , cameleoni iar transilvanenii separatisti . Nu facem pasi catre unitate statala ci spre dezbinare .Si din asta cauta sa cistige hienele care dau tircoale ....

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours