Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Geoana: A guverna inseamna sa ai oameni pregatiti, pe care sa ii pui in functii intr-un mandat

Liderul PSD, Mircea Geoana, sustine ca in locul "mascaradei" legate de desemnarea directorilor de institutii publice prefera ca fiecare Guvern sa-si instaureze propria echipa la conducerea deconcentratelor, echipa cu care sa paraseasca puterea la expirarea mandatului.

"Eu unul prefer un anumit grad de sinceritate in ceea ce priveste desemnarea functiilor de conducere in stat odata cu schimbarea Guvernarii, decat sa continuam acesta mascarada in care sa pretindem ca sefii acestor structuri sunt functionari public apolitici, cand de fapt stim foarte bine ca sunt pusi pe criterii politice de guvernarea de la acel moment. (...) Sa nu-mi spuna mie cineva ca cei care au condus serviciile deconcentrate in timpul guvernarii PDL-PNL n-au fost pedelisti si penelisti, dupa aceea penelisti si udemeristi", a spus Mircea Geoana, potrivit Newsin.

Presedintele PSD a explicat ca fiecare partid trebuie sa-si formeze echipe largi de profesionisti, pregatiti sa preia conducerea unei institutii publice la un moment dat, pentru un ciclu electoral.

"Este momentul sa recunoastem faptul ca a guverna Romania inseamna sa ai 500-700-1.000 de oameni bine pregatiti, pe care ii pui in functie. Vii cu ei, pleci cu ei si ii tii responsabili fata de indeplinirea programului guvernamental si a obligatiilor fata de cetateni. Cred ca acest lucru ar putea sa reprezinte un inceput de mai mare sinceritate in modul in care facem politica in Romania. Aceasta forma de furat caciula pe care am avut-o in acesti ani de zile poate sa fie intrerupta de acest lucru", a declarat presedintele PSD, adaugand ca principiul s-ar putea aplica si in cazul prefectilor. "Prefectul este reprezentantul Guvernului in teritoriu si trebuie sa aiba toate calitatile morale si politice necesare", a sustinut Geoana.

Liderul social-democrat a atras, insa, atentia ca Guvernul trebuie sa gestioneze cu atentie procesul de inlocuire - pe criterii politice sau nu - a persoanelor aflate in fruntea institutiilor publice, deoarece unele dintre ele sunt apolitice. "Vreau sa fac un apel la evitarea abuzurilor, evitarea transformarii celor care sunt cu adevarat apolitici intr-un ping-pong intre partide. Acest lucru trebuie facut cu mare cumpanire si fac un apel la membrii Guvernului sa exercite acest drept cu foarte, foarte multa atentie", a incheiat presedintele PSD, Mircea Geoana.
Publicat Sambata, 25 Aprilie 2009 - 20:56
Cuvinte cheie: geoana, servicii deconcentrate | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours