Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Gabriel Oprea, votat ca membru al Comisiei de Aparare a Camerei

Fostul ministru de Interne, deputatul independent Gabriel Oprea, a devenit membru al Comisiei de aparare a Camerei Deputatilor, decizia fiind luata in plen ca urmare a unei solicitari a fostului pesedist.

Deputatii au aprobat, luni, in unanimitate, unele schimbari in componenta comisiilor permanente ale Camerei. Una dintre aceste schimbari a fost desemnarea lui Gabriel Oprea in calitate de membru al Comisiei de aparare, ordine publica si siguranta nationala. Propunerea a fost anuntata in plen de catre presedintele de sedinta, democrat-liberalul Ioan Oltean.

Liderul de grup al deputatilor PD-L, Mircea Toader, a explicat ca decizia a fost luata in urma unei solicitari a lui Oprea ca, in calitatea sa de deputat, sa devina membru intr-o comisie parlamentara. "Nu a fost o propunerea a PD-L. Domnul Oprea a facut aceasta solicitare, iar liderii de grup i-au aprobat-o. Nimeni nu s-a opus, toata lumea a fost de acord", a declarat Toader pentru NewsIn. Modificarile din comisii au fost votate in bloc, cu unanimitate de voturi.

Grupul PD-L l-a retras pe deputatul Gabriel Oprea ca membru in Comisia SRI, pe 11 februarie, dupa ce propunerea acestuia a generat suspendarea sedintei plenului reunit de validare a lui Dan Nica la sefia MAI.

Viceliderul grupului PSD din Camera Deputatilor, Aura Vasile, a explicat ca numirea din partea PD-L a lui Gabriel Oprea ca membru al Comisiei parlamentare comune de control al SRI incalca Regulamentul, deoarece acesta nu si-a anuntat afilierea la PD-L.

"Cand am stiut ca este vorba de Gabi (Oprea - n.r.), n-am putut sa lasam sa treaca pentru ca se incalca Regulamentul", a precizat Aura Vasile. Ea a explicat ca membrii comisiilor permanente comune sunt desemnati strict pe algoritm politic, adica nu pot fi independenti. "Nu este pe cifra de algoritm", a sustinut deputatul PSD. Viceliderul grupului PSD a afirmat ca, procedural, Gabriel Oprea ar fi trebuit ca, in sedinta Camerei Deputatilor, sa-si anunte afilierea la grupul PD-L.

PSD nu a fost consultat de PDL atunci cand democrat-liberalii l-au propus pe Gabriel Oprea in comisia SRI si de aceea au cerut intreruperea sedintei, spun surse parlamentare.

Publicat Luni, 16 Februarie 2009 - 18:01
Cuvinte cheie: Gabriel, Oprea, Comisie, Aparare, Camera, Deputatilor | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours