Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Frunda vrea drepturi pentru maghiari in Conventia Europeana a Drepturilor Omului

Senatorul UDMR, Gyorgy Frunda, a propus includerea unor standarde minimale pentru minoritati in Conventia Europeana a Drepturilor Omului, sub forma unui proiect de protocol-anexa.

Potrivit lui Frunda, care este membru al Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, protovolul se vrea instrument juridic al Curtii Europene a Drepturilor Omului, in situatia in care nu sunt recunoscute si nu sunt respectate in tarile membre.

Printre standardele minimale propuse de Gyorgy Frunda se regasesc: dreptul nelimitat la folosirea limbii materne atat in viata publica, cat si in cea privata, cu accent pe Justitie, dreptul de exprimare, dezvoltarea identitatii nationale, dreptul la autonomie culturala pentru pastrarea identitatii nationale precum si diferite forme de autonomie, locale, regionale si europene, informeaza Newsin.

"In sesiunea de primavara, voi incerca sa strang semnaturile necesare pentru promovarea proiectului meu, pentru ca, potrivit regulamentului, am nevoie de zece semnaturi venind de la parlamentari din cinci tari membre, care trebuie sa apartina la doua grupuri politice. In sesiunea din 27 aprilie voi depune documentul pentru strangerea de semnaturi", a declarat Frunda.
Publicat Joi, 16 Aprilie 2009 - 19:38
Cuvinte cheie: maghiari, frunda, drepturile omului | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours