Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Fost presedinte: Oamenii din televiziune decid cine conduce Romania

Fostul presedinte Emil Constantinescu a declarat marti ca televiziunile decid "cine conduce Romania" si ca, in opinia lui, societatea romaneasca sufera de "o criza morala profunda" caracterizata de confuzie, neincredere, nemultumire.

"Ecranocratia si conducerea televiziunii care isi aroga toate puterile reprezinta un fapt care este peste tot, un fapt mondial, dar la noi, atinge aberante cote. Va invit sa facem o analiza a acestei componente, care in anul electoral va fi cea care va decide. Televiziunea decide cine conduce Romania, televiziunea decide care sunt valorile culturale, stiintifice, televiziunea spune daca reprezinti ceva sau nu. Si nu televiziunea, ci niste oameni din televiziune", a declarat Emil Constantinescu, prezent la evenimentul "Agenda politica 2009", eveniment organizat de Insomar.

Constantinescu a atras atentia asupra "arogantei si lacomiei" televiziunilor, aducand aminte ca situatia de criza actuala a fost cauzata de "aroganta si lacomia bancilor".

Emil Constantinescu a caracterizat societatea romaneasca folosind trei "simptome" ale unei "crize morale" cu care se confrunta, de fapt, Romania. "Analiza mea privind societatea romaneasca arata ca ea poate fi caracterizata prin trei cuvinte: confuzie, neincredere, nemultumire. Daca nu e o criza economica, nu e politica, nu e sociala (...) este o criza morala profunda", a afirmat Constantinescu, citat de Newsin.

Fostul presedinte spune ca vina pentru acesta criza morala nu o poarta doar clasa politica, ea deja fiind "anchetata, judecata, condamnata" pentru ca aceasta "este vinovata de tot", ci si electoratul care trebuie "reformat"."Marea problema a societatii o constituie in acest moment electoratul", considera Emil Constantinescu, care sustine ca in Romania este "un electorat de tipul celui care, langa noi in Belarus, doreste si are o conducere autoritara".

Cu privire la anul electoral 2009, Constantinescu a facut apel la cumpatarea candidatilor pentru a nu cheltui sume foarte mari, dand ca exemplu victoria sa din 1996, avand un staff compus din 6 persoane neplatite, in fata lui Ion Iliescu, a carui campanie a fost coordonata de experti din SUA.
Publicat Marti, 10 Februarie 2009 - 12:34
Cuvinte cheie: emil constantinescu, televiziune, societate, alegeri, criza morala | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours