Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Emil Boc isi propune sa transforme anul 2009 in "anul absorbtiei fondurilor europene"

Premierul Emil Boc a declarat, joi, la Suceava, ca isi propune sa transforme anul 2009, dar si urmatorii ani ai mandatului sau, in "anul absorbtiei fondurilor europene" si ca Romania are "sansa istorica" de a beneficia de sume importante de bani din fonduri europene pentru modernizare.

Premierul Emil Boc si ministrul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, Vasile Blaga, au participat, joi, la Suceava, la o intalnire cu reprezentanti ai administratiilor locale si judetene din Suceava, Botosani si Neamt. Intalnirea a avut loc in sediul Consiliului Judetean Suceava.

Ministrul Dezvoltarii a semnat la Suceava noua contracte de finantare pe fonduri prin Programul Operational Regional, in valoare totala de 56 milioane euro, dintre care cinci pentru judetul Suceava, trei pentru judetul Botosani si unul pentru judetul Neamt, potrivit Newsin.

Cu aceasta ocazie, premierul Emil Boc le-a transmis reprezentantilor administratiei locale si judetene ca absorbtia fondurilor europene este unul dintre obiectivele principale ale Executivului. "Romania are sansa istorica de a se moderniza prin intermediul celor aproape 30 de miliarde de euro pe care ii avem la dispozitie de la Uniunea Europeana. Daca nu fructificam acesti bani, istoria are dreptul sa ne condamne pentru ca am ratat sansa de modernizare a acestei tari", a spus Boc.

Seful Guvernului a spus ca fondurile europene vor putea fi accesate doar printr-un "efort de management" si prin eliminarea "piedicilor birocratice" si ca in acest sens a fost infiintat un comitet interministerial care se va ocupa cu gestionarea absorbtiei fondurilor europene.

Boc a precizat ca, din 22 decembrie 2008, au fost aprobate 311 proiecte pe fonduri europene, in valoare de 1,3 miliarde lei si au fost semnate 111 contracte de finantare, in valoare de 613 milioane lei.
Publicat Joi, 26 Februarie 2009 - 14:25
Cuvinte cheie: Boc, fonduri europene | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours