Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Dorinta romanilor din Italia: Parlamentarii din diaspora, din randurile emigrantilor

Reprezentantii comunitatilor romanesti din Italia au cerut in cadrul unei intalniri cu vicepresedintele Camerei Deputatilor, Ioan Oltean (PD-L), ca parlamentarii romanilor din diaspora sa provina din randurile acesteia, in loc ca partidele sa-si impuna candidatii din tara.

Propunerea i-a apartinut reprezentantului comunitatii romanesti din Milano, Romulus Popescu. "In Romania, partidele si-au numit din tara candidatii la alegeri pentru a reprezenta diaspora. Noi am fi vrut ca parlamentarii din diapora sa provina din diaspora", a spus Popescu, potrivit Newsin.

Ideea a fost primita favorabil de Ioan Oltean, care a afirmat ca se poate modifica legislatia electorala pana in 2012 astfel incat parlamentarii din strainatate sa provina exclusiv din aceste comunitati. "Daca tot avem parlamentari pentru comunitatile romanesti din strainatate, cine poate sa le reprezinte mai bine decat cei care provin din randurile lor? Vom analiza aceasta propunere. Nu vad de ce sa nu o facem. Voi pune aceasta idee in discutia partidului", a declarat Oltean.

Pe de alta parte, deputatul PD-L William Branza, ales intr-un colegiu pentru romanii din Europa, are anunite rezerve fata de aceasta idee. "In principiu, ea este corecta, dar nu vad de ce sa conditionam candidatura de rezidenta in strainatate. Oricum, majoritatea parlamentarilor din strainatate, cu exceptia senatorului Viorel Badea (PD-L), sunt rezidenti in alta tara.  Si PSD a propus la alegeri persoane care proveneau dintre romanii din strainatate. Important este ca parlamentarii din diaspora sa cunoasca bine problemele cu care se confrunta romanii de acolo", a declarat Branza.
Publicat Joi, 23 Aprilie 2009 - 16:25
Cuvinte cheie: diapsora, parlamentari, italia | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours