Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

DNA: Inspectorii fiscali au vrut sa ascunda neregulile din organizarea "Trofeului Calitatii"

Inspectorii fiscali au vrut sa ascunda neregulile sesizate de Garda Financiara in organizarea simpozionului "Trofeul Calitatii in Calitatii", potrivit rechizitoriului DNA in cazul Adrian Nastase, chiar daca suspiciunile au iesit la iveala in 2005, cand PSD nu mai era la putere.

Inspectorii fiscali care au verificat firmele organizatoare ale "Trofeului Calitatii in Constructii" nu au facut referire la constatarile Garzii Financiare si nu au verificat aceste aspecte, ceea ce arata ca prin controalele de fond s-a dorit ascunderea situatiei reale, noteaza DNA in rechizitoriu.

“Consilierii din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, ce au efectuat inspectia fiscala nu au efectuat verificari cu privire la aceste aspecte (n.r-sesizarea Garzii Financiare), nu au procedat la efectuarea unui control incrucisat pentru verificarea documentelor si nu au solicitat alte date pentru stabilirea situatiei de fapt fiscale, in conditiile in care informatiile oferite de contribuabil erau insuficiente pentru a stabili daca serviciile precizate in anexele la contracte au fost prestate conform graficului si au procedat la repunerea veniturilor la date anterioare doar in baza contractelor”, se arata in rechizitoriul prin care Adrian Nastase a fost trimis in judecata in dosarul "Trofeul Calitatii in Constructii".

Prin urmare, noteaza procurorii DNA," intreaga actiune a inspectorilor fiscali constituie un indiciu cert ca prin aceste controale de fond s-a dorit ascunderea adevaratei stari de fapt fiscale si favorizarea infractorului sub pretextul colectarii de bani la bugetul de stat".

Neregulile privind organizarea „Trofeului Calitatii in Constructii” au iesit la iveala in 2005, cand o echipa de control din cadrul Autoritatii de Control a Guvernului a efectuat o verificare la Inspectoratul de Stat in Constructii, arata procurorii DNA.

Conform rechizitoriului, "existand suspiciuni asupra legalitatii perceperii taxelor de participare de catre Inspectoratul de Stat in Constructii cat si asupra destinatiei fondurilor obtinute, Autoritatea de Control a Guvernului, prin adresa nr. EN/428/02.03.2006 a sesizat Garda Financiara pentru efectuarea controlului la cele 5 societati comerciale implicate in organizarea si sustinerea evenimentului".

Din acea adresa trimisa catre Garda Financiara rezulta ca intre cele 5 societati organizatoare ar fi existat relatii directe de administrare prin "detinere comuna de actiuni sau prin delegare de competente prin interpusi", potrivit rechizitoriului.

In ceea ce priveste taxele de participare incasate, Garda Financiara a constatat, la acea data, ca exista diferente intre sumele verificate de Autoritatea de Control a Guvernului, care au reiesit din documenele puse la dispozitie de Inspectoratul de Stat in Constructii, si sumele incasate de societati, conform facturilor emise, precum si faptul ca, arata DNA, "cheltuielile directe generate de eveniment au avut o pondere restransa fata de volumul incasarilor".

Desi Garda Financiara a sesizat Agentia Nationala de Administrare Fiscala cu privire la relatiile de administrare dintre cele 5 societati, precum si cu privire la faptul ca nu au fost prezentate documente justificative pentru cheltuielile inregistrate cu organizarea evenimentului, "consilierii din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala care au efectuat inspectia fiscala nu au facut verificari cu privire la aceste aspecte", potrivit procurorilor.

Publicat Joi, 29 Ianuarie 2009 - 12:43
Cuvinte cheie: Nastase, DNA, Trofeul Calitatii, finantare, campanie, electorala | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours