Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Dinescu: Norica Nicolai "are hartia ca nu a facut politie politica"

Nicolai a primit decizii de necolaborare cu fosta Securitate atat in 2006, cat si in 2007.
Nicolai a primit decizii de necolaborare cu fosta Securitate atat in 2006, cat si in 2007.

Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii a decis ca nu are motive sa solicite alte documente despre senatorul PNL Norica Nicolai, candidat la portofoliul Justitiei, deoarece aceasta a primit cateva decizii de necolaborare cu Securitatea, ultima chiar in 2007.

Majoritatea membrilor Colegiului CNSAS au fost de parere ca analiza cazului Norica Nicolai este inchisa, surse din institutie precizand ca s-a luat aceasta decizie pentru a nu da impresia ca se conformeaza si reia cercetarile de fiecare data cand apare un zvon despre un politician, relateaza Newsin.

"Legea prevede ca noi suntem obligati sa reluam orice caz, in masura in care apar documente noi, dar asta nu inseamna ca putem fi sesizati de 12 ori pe an si de fiecare data noi sa golim toate arhivele ca sa mai cautam niste documente", a declarat Cazimir Ionescu, membru CNSAS. Ionescu a mai spus ca Norica Nicolai a fost verificata de mai multe ori, avand decizii atat din 2006, cat si din 2007.

Cazimir Ionescu a subliniat ca problema integritatii morale a candidatei pentru postul de ministru al Justitiei nu poate fi solutionata de Colegiu, care nu detine vreun document pe numele acesteia. "Deocamdata CNSAS nu poate sa dea alt raspuns decat ca nu detine nici un document in ceea ce o priveste pe Norica Nicolai", a concluzionat Ionescu.

"Nu putem in fiecare zi sa dam decizii ca papagalii. Are hartia ca nu a facut politie politica", a spus un alt membru al Colegiului CNSAS, Mircea Dinescu.

Decizia CNSAS vine dupa ce secretarul CNSAS, Constantin Buchet, a declarat ca nu este exclus ca, in sedinta de marti, institutia sa solicite detinatorilor de arhive reverificarea Noricai Nicolai, ca urmare a unei scrisori remise de Radu Stroe, presedintele comisiei de control a SRI.

Foto: Newsin
Publicat Marti, 15 Ianuarie 2008 - 13:55
Cuvinte cheie: Nicolai, CNSAS, Cazimir Ionescu, Dinescu | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours