Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Cristian Preda: Traian Basescu va castiga prezidentialele si fara mine

Consilierul prezidential Cristian Preda, care a anuntat ca va candida la alegerile europarlamentare din partea PD-L, a spus ca are sustinerea presedintelui Basescu in acest demers, Preda apreciind ca prezenta sa la Cotroceni nu este indispensabila presedintelui.

Preda a declarat ca exista trei motive pentru care s-a inscris in randurile democrat-liberalilor. "Acesta este partidul ce a definit un proiect de reforma a statului, de modernizare a Romaniei, iar locul meu este aici. In al doilea rand, cred ca e nevoie ca partidele din Romania sa foloseasca experienta intelectualilor deoarece politica, inainte de a fi facuta, ea trebuie gandita", a afirmat Preda. Al treilea considerent este acela ca PDL "este locul adevaratilor liberali", in timp ce PNL reflecta mai degraba o viziune de secol XIX asupra liberalismului.

Consilierul prezidential a precizat ca a avut o discutie cu presedintele Basescu inainte de a se inscrie in PD-L pentru a candida la europarlamentare. "Bineinteles ca a fost informat si se intelege de la sine ca ma sustine in acest demers. Nu fac gesturi intempestive, nu fac gesturi de carnaval", a spus Preda. Intrebat fiind despre riscul ca seful statului sa-si piarda unul dintre principalii sfatuitori in pragul campaniei pentru alegerile prezidentiale, Preda a raspuns: "Traian Basescu va castiga si fara mine pentru ca este un politician puternic. Pe de alta parte, angajamentul meu in politica europeana poate aduce un plus atat PD-L, cat si Presedintiei", a spus Cristian Preda.

In ceea ce priveste candidatura pentru alegerile europarlamentare din 7 iunie, Preda a spus ca Romania are nevoie sa-si schimbe statutul actual pe care il are in cadrul Uniunii Europene. "Cred ca Romania merita sa devina, dintr-un elev codas, un premiant al clasei. Pana acum, parcursul Romaniei a fost afectat de acest stigmat, ca a trecut examenul de admitere la limita", a spus Preda.
Publicat Miercuri, 25 Februarie 2009 - 14:05
Cuvinte cheie: cristian preda, consilier, basescu, europarlamentare | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours