Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Cristian Diaconescu va discuta in Italia problema romanilor

Ministrul de externe Cristian Diaconescu se deplaseaza luni in Italia pentru a discuta cu omologul sau de la Roma, Franco Frattini, despre relatiile bilaterale romano-italiene si despre problema romanilor din Peninsula.

"Ministrul Cristian Diaconescu se va deplasa luni, de la Bruxelles, in Italia, pentru a discuta cu omologul sau italian despre relatiile bilaterale romano-italiene, despre mediul de afaceri romano-italian si despre problema emigrantilor romani din Italia", a spus Alin Serbanescu, purtatorul de cuvant al MAE roman, citat de Newsin.

Diaconescu participa luni la Bruxelles la reuniunea ministrilor de externe ai UE, la care va veni si Franco Frattini. Agentia italiana de presa APCOM relata ca cei doi ministri se vor deplasa impreuna spre Roma, pentru vizita oficiala a ministrului roman. Seful diplomatiei romane doreste sa explice, printre altele, jurnalistilor italieni pozitiile Guvernului de la Bucuresti in ceea ce priveste comunitatea romana din Italia.

Diaconescu declarase pentru cotidianul Gandul ca va avea o intalnire bilaterala cu Frattini sambata sau duminica, cu ocazia reuniunii ministrilor de externe din UE de la Bruxelles. "Ii voi prezenta ministrului italian un dosar cu 22 de sesizari facute la Ambasada Romaniei in legatura cu agresiuni contra romanilor, nesolutionate de politie", a precizat Cristian Diaconescu. Sesizarile au fost inregistrate de la inceputul lunii februarie, la o linie speciala a ambasadei romanesti de la Roma.

Vizita intervine intr-un moment in care relatiile dintre Romania si Italia s-au tensionat, in urma unei serii de infractiuni, inclusiv violuri, in care au fost implicati cetateni romani, atat ca autori, cat si ca victime.

Ministrul roman de externe a declarat in urma cu aproximativ o saptamana la Radio Romania Actualitati ca autoritatile italiene au adoptat o retorica agresiva, incitand la xenofobie, o atitudine care nu este una europeana, referindu-se la situatia comunitatii romanesti din Peninsula si la atitudinea Guvernului Berlusconi.

"Din pacate, nu cred ca suntem in momentul in care putem spune ca lucrurile se vor schimba dramatic in Italia, pentru ca acolo exista o anumita atitudine la nivelul clasei politice, la nivelul Guvernului, pe care eu nu pot sa mi-o explic", a declarat ministrul Cristian Diaconescu. "Vreau sa spun foarte clar ca incidentele ce se produc in intreaga Europa in legatura cu o serie de cetateni din diverse state sunt in egala masura regretabile si absolut necesar a fi sanctionate imediat si cu proportionalitatea pedepsei asa cum justitia o hotaraste, dar, totodata, mi se par regretabile atitudinile, inclusiv de la nivel guvernamental, mai ales ale autoritatilor de la Roma, prin care, printr-o retorica extrem de agresiva si extrem de provocatoare, practic, se incita la xenofobie. Vreau sa va spun foarte clar ca acest comportament nu este un comportament european", a subliniat seful diplomatiei romane.
Publicat Miercuri, 18 Februarie 2009 - 13:21
Cuvinte cheie: diaconescu, italia, viol | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours