Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Cristian Diaconescu merge la Londra pentru a atrage investitii britanice in Romania

Ministrul de externe Cristian Diaconescu va efectua de marti pana joi o vizita oficiala la Londra, urmarind sa identifice, alaturi de oficialii britanci, noi domenii de cooperare intre cele doua tari, modalitati de intensificare a schimburilor economice si a investitiilor britanice in Romania.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe, Cristian Diaconescu va avea, pe parcursrul vizitei, intrevederi cu David Miliband, secretar de stat pentru afaceri externe, John Cunliffe, consilierul premierului Gordon Brown pentru afaceri europene si afaceri economice internationale, William Hague, ministrul afacerilor externe in guvernul din umbra (shadow government) al opozitiei conservatoare si cu membri ai grupului parlamentar pentru Romania din Parlamentul britanic.

De asemenea, seful diplomatiei romane va sustine o conferinta cu tema "NATO transformation after Strasboug-Kehl: a Romanian Perspective", la Chatham House, un think-tank britanic. Acesta se va intalni si cu corespondentii romani de presa din Marea Britanie si cu jurnalisti britanici.

Temele aflate in atentie pe agenda europeana si dosarele de interes in care cele doua tari au abordari convergente - schimbari climatice, energie, extinderea Uniunii Europene - vor constitui, de asemenea, puncte importante pe agenda vizitei ministrului roman.

Comunicatul ministerului anunta ca in cadrul discutiilor va fi abordata si situatia din vecinatatea estica, Sinergia Marii Negre, Parteneriatul Estic, Caucaz si Asia Centrala, Balcanii de Vest, evolutia situatiei in Orientul Mijlociu, Afganistan, Pakistan, Iran, Irak.

Marea Britanie a anuntat in decembrie 2008 ca isi va mentine restrictiile de pe piata muncii pentru romani, moment in care MAE roman a comunicat ca este "profund dezamagit de aceasta masura", considerand-o contrara spiritului Strategiei de la Lisabona. In opinia MAE, romanii nu exercita o asemenea presiune pe piata muncii din Marea Britanie, incat sa justifice masuri de protectie.
Publicat Luni, 20 Aprilie 2009 - 13:32
Cuvinte cheie: cristian diaconescu, londra, investitii britanice | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours