Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Crin Antonescu: Adesea si eu m-am simtit si ma simt minoritar in Romania

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat la Congresul UDMR, ca se simte in largul sau printre participantii la acest congres, desi nu intelege "nici o iota ungureste" si a afirmat ca, adesea, si el s-a simtit minoritar in Romania.

"Ma simt in largul meu printre dumneavoastra, desi nu inteleg nici o iota ungureste. Si ma simt in largul meu pentru ca exista intre noi, liberalii, si dumneavoastra cateva motive de solidaritate peste care nu putem trece si nu vom trece niciodata. Primul este acela ca, in perioada anilor '90, dumneavoastra, impreuna cu noi, noi impreuna cu dumneavoastra, am luptat de aceeasi parte a baricadei pentru a impune libertati si drepturi elementare democratice in Romania si am reusit", a spus Antonescu in deschiderea discursului sau, citat de Newsin.

El a adaugat ca atat PNL-ului, cat si UDMR-ului le-au fost contestate adesea de catre "forte politice, jucatori politici importanti din Romania" legitimitatea de a-si reprezenta propriul electorat. "Si noua, ca partid, si dumneavoastra, ca formatiune politica, ni s-a contestat, de catre forte politice, jucatori politici importanti din Romania, legitimitatea in a ne reprezenta electoratul si am datoria sa spun ca, atat in cazul dumneavoastra, cat si in cazul nostru, cei care s-au prezentat la urne ne-au confirmat aceasta legitimitate", a spus liderul PNL.

Crin Antonescu a mai afirmat ca adesea s-a simtit si el minoritar in Romania si ca "adevarul pare in minoritate uneori in Romania". "Adesea, si eu m-am simtit si ma simt minoritar in Romania si ma tem ca foarte multi oameni au senzatia, si in aceste zile, ca si alta data, ca incercand sa fie decenti, ca incercand sa spuna lucruri de bun simt, ca incercand sa pretuiasca si competenta si onoarea sunt in minoritate. Adevarul pare in minoritate uneori in Romania, dreptatea e cam stinghera, libertatea a inceput sa se uite prudenta peste umar. Din aceste motive ai uneori senzatia ca modelele oficiale tin de cu totul altceva decat aceste valori, care nu mai par a fi de actualitate, si te simti minoritar", a sustinut liderul liberal.

In finalul discursului sau, presedintele PNL a spus ca, din respect pentru timpul participantilor la congres, nu va mai face referire la actiunile majoritatii guvernamentale si i-a multumit primului ministru Emil Boc, care plecase deja de la congres, ca "a mai ramas putin in sala".

Cele de-al noulea congres UDMR se desfasoara sambata la Cluj-Napoca.
Publicat Sambata, 25 Aprilie 2009 - 15:07
Cuvinte cheie: crin antonescu, congresul UDMR | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours