Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Constantinescu ar vrea comisie parlamentara pentru acuzatiile lui Saftoiu

Fostul presedinte Emil Constantinescu a cerut miercuri, printr-o scrisoare deschisa adresata presedintilor celor doua Camere, constituirea unei comisii parlamentare de ancheta care sa cerceteze eventuala ascultare a convorbirilor politicienilor, asa cum a afirmat fostul sef al SIE, Claudiu Saftoiu.

Parlamentul Romaniei este, de asemenea, singura institutie care are caderea de a investiga constitutionalitatea actelor si a declaratiilor Presedintelui Romaniei si, ca autoritate suprema in stat, doar Parlamentul poate oferi protectia necesara celor care denunta grave acte de politie politica, absolut incompatibile cu statutul Romaniei de stat membru UE si NATO", isi motiveaza solicitarea fostul sef al statului.

 

Potrivit lui Emil Constantinescu, daca afirmatiile fostului sef al SIE, Claudiu Saftoiu, ca Traian Basescu ar cunoaste continutul convorbirilor telefonice dintre liderii PSD Mircea Geoana si Ion Iliescu, ar fi "un caz clar de politie politica ar incrimina grav statul roman in intregul sau".

Pe de alta parte, fostul presedinte mai sustine ca pozitia oscilanta a lui Saftoiu, care si-a nuantat apoi declaratiile, complica si mai mult situatie. "Ori suntem in fata unui caz foarte grav de iresponsabilitate, din partea unei persoane care a fost numita de dl. presedinte Traian Basescu in functii de covarsitoare responsabilitate din statul roman, ori este vorba de un cetatean responsabil, care doreste sa denunte o grava incalcare a Constitutiei si a legilor, dar este amenintat si are nevoie de protectia institutiilor statului si a opiniei publice in ansamblul ei", se mai arata in scrisoarea lui Emil Constantinescu adresata lui Mircea Geoana si Robertei Anastase.

Fostul consilier prezidential Claudiu Saftoiu a declarat marti, la Realitatea Tv, ca ar fi aflat de la presedintele Basescu ca stia ce "vorbeau cu o seara inainte Ion Iliescu cu Mircea Geoana", in timp ce Administratia Prezidentiala a respins afirmatiile si i-a cerut sa le probeze.

Prezent in studioul emisiunii "Deschide Lumea" de la Realitatea TV, fostul consilier prezidential Claudiu Saftoiu a spus ca a aflat "acum un an, doi ani ", de la presedintele Traian Basescu, ca acesta stia despre discutii intre liderii PSD Mircea Geoana si Ion Iliescu. "Eu am aflat despre interventii politice care se bazeaza pe informatii si interceptari ilegale. Ori aceste lucruri, acum un an, doi ani am aflat de la presedintele Romaniei ca stia ce vorbeau cu o seara inainte Ion Iliescu cu Mircea Geoana", a declarat Saftoiu.

Dupa ce plecat din studio, Saftoiu a revenit, telefonic, cu urmatoarele precizari: "Este vorba de declaratiile pe care Basescu le dadea in presa, nu ca-mi spunea mie. Am aflat din surse publice ca presedintele stia ca anumiti politicieni vorbeau la telefon despre politica, asta nu inseamna ca mi-a spus personal."

Administratia Prezidentiala respinge, intr-un comunicat de presa remis Agentiei NewsIn, afirmatiile facute de Claudiu Saftoiu "prin care acesta sugera existenta unor interceptari ilegale ale convorbirilor telefonice dintre doi lideri politici".

"Administratia Prezidentiala ii solicita domnului Saftoiu sa probeze afirmatiile facute. Administratia Prezidentiala face apel la mass media sa trateze cu maxima reticenta astfel de afirmatii care reprezinta intoxicari fara nicio baza reala si cu o evidenta tenta politica", se precizeaza in comunicatul de presa.

Publicat Miercuri, 21 Ianuarie 2009 - 14:10
Cuvinte cheie: Emil, Constantinescu, cerere, comisie, parlamentara, Saftoiu, Basescu | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours