Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Companiile care au lucrat pentru stat si-ar putea recupera banii pana in martie

Agentii economici care au de recuperat bani pentru lucrarile executate pentru institutii ale statului isi vor primi sumele restante pana la sfarsitul lunii martie, a declarat, vineri, la Arad, senatorul PDL Ovidiu Marian.

Parlamentarul aradean a mai spus ca valoarea datoriilor depaseste 2 miliarde de euro. "Este o situatie foarte dificila in care se afla agentii economici care au efectuat lucrari pentru institutiile statului si nu si-au primit banii. Este vorba de bani restanti inca din luna august din 2008. Sunt 2 miliarde de euro care sunt blocati la ora aceasta.

De acea, una dintre prioritatile Guvernului este sa achite acesti bani, pentru a debloca aproximativ o treime din economie. Este foarte important ca aceasta deblocare sa se produca cat mai rapid, pentru a nu intra in aceasta criza financiara, inclusiv cu blocarile datorate fostului Guvern", a afirmat Ovidiu Marian, adaugand ca cel mai tarziu pana la sfarsitul lunii martie se doreste achitarea integrala a tuturor datoriilor.

Senatorul PD-L de Arad a mai spus ca odata cu achitarea datoriilor, constructorii vor putea relua lucarile la obiectivele pe care le-au inceput si pentru care nu au fost platiti de pana acum. Printre lucrarile care vor putea fi reluate, senatorul democrat-liberal a spus ca vor fi unitatile de invatamant.

"Fostul guvern a consumat mai mult decat a incasat cu 6,7 miliarde de euro. In 2008, de exemplu, cheltuielile cu bunuri si servicii au fost cu 36 la suta mai mari decat in 2007. Pe langa asta, au ramas facturi neachitate numai la nivel guvernamental de 1,1 miliarde de euro si inca un miliard de euro la nivel local. S-au efectuat lucrarile, s-au emis facturile, dar nu le-au platit, iar actualul guvern trebuie sa le plateasca. In total sunt datorii de peste 2 miliarde de euro“, sustine Ovidiu Marian.

Publicat Vineri, 23 Ianuarie 2009 - 19:10
Cuvinte cheie: datorii, Guvern | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours