Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Comisia juridica a cerut SRI mandatele de interceptare in cazurile Seres si Pacuraru

Presedintele Comisiei juridice, Norica Nicolai, a cerut CSM si SRI sa explice respectarea Codului de Procedura Penala in cazurile Seres si Pacuraru.
Presedintele Comisiei juridice, Norica Nicolai, a cerut CSM si SRI sa explice respectarea Codului de Procedura Penala in cazurile Seres si Pacuraru.

Comisia juridica a elaborat un document prin care solicita CSM si SRI sa puna la dispozitie mandatele de interceptare in cazurile Seres si Pacuraru pentru a vedea daca au fost respectate toate dispozitiile Codului de Procedura Penala.

Comisia a cerut sa afle daca administrarea probelor, interceptarea si inregistrarea convorbirilor au fost facute conform Codului de Procedura Penala si daca partile au formulat plangeri legate de modul in care a fost facuta ancheta si cum au fost solutionate acestea. Mai mult, Comisia juridica doreste sa afle daca urmarirea penala a fost efectuata in conditii de confidentialitate.

De asemenea, senatorii juristi, in frunte cu Norica Nicolai, au solicitat SRI detalii cu privire la existenta unui mandat de interceptare a lui Codrut Seres, in conditiile in care a fost vorba de infractiuni impotriva sigurantei statului, si trimiterea acestuia catre Comisie, potrivit Newsin.

Pe de alta parte, directorul adjunct al Institutului pentru Politici Publice, Adrian Moraru, sustine ca senatorii juristi isi depasesc atributiile prin solicitarile catre CSM si SRI.

"Filtrul Parlamentului este legat de un simplu aviz, nu sa judece daca ceea ce este in dosar arata sau nu vinovatia. Procedura in sine este ridicola, parlamentarii nu ar trebui decat sa impinga mai departe niste dosare, ca primarul. Senatorii nu pot sa refuze avizarea inceperii urmaririi penale pentru ca perchezitia s-a facut noaptea", a declarat acesta.
Publicat Miercuri, 30 Aprilie 2008 - 12:39
Cuvinte cheie: Codrut Seres, Paul Pacuraru, Norica Nicolai, DNA, SRI, CSM | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours