Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Chiuariu (PNL) sustine ca desfiintarea DLAF poate duce la suspendarea acordarii fondurilor europene

Fostul ministru al justitiei, Tudor Chiuariu, a avertizat, vineri, ca desfiintarea Departamentului de Lupta Antifrauda si decizia de a-l reinfiinta cu o alta structura, este o masura "abuziva" a Guvernului si poate duce la suspendarea acordarii fondurilor europene pentru Romania.

"La DLAF vor fi angajate, de acum inainte, pe criterii politice, „persoane de incredere” de la PDL si PSD. Perceptia la Bruxelles va fi ca Guvernul Boc da startul la fraudarea sistematica a fondurilor europene in Romania. (…) Desfiintarea DLAF e una dintre masurile care creeaza un risc real privind suspendarea acordarii fondurilor europene pentru Romania. (…) Avand in vedere gravitatea acestei situatii, va rog sa interveniti, la nivel politic, in coalitia guvernamentala, pentru restabilirea legalitatii si revenirea asupra acestei masuri abuzive", precizeaza fostul ministru al justitiei intr-o scrisoare deschisa adresata presedintelui Traian Basescu, informeaza corespodnentul NewsIn.

Potrivit sursei citate, "decapitarea" DLAF a inceput inca din 8 ianuarie 2009, cand premierul Emil Boc l-a revocat din functie pe seful departamentului.

"Atributiile sefului DLAF nu au fost preluate, cu delegatie, de o alta persoana, fapt ce a blocat activitatile operationale, de control, ale DLAF. Aceasta situatie a avut ca efect suspendarea actiunilor de control derulate in cooperare cu Oficiul European de Lupta Antifrauda – OLAF, Romania incalcandu-si astfel obligatiile comunitare", a mai spus Chiuariu, fost sef DLAF in perioada 2005-2007.

Acesta a subliniat ca desfiintarea DLAF, alaturi de retragerea Codurilor din Parlament, blocarea posturilor din sistemul judiciar si bugetul insuficient pentru justitie, reprezinta certitudinea ca monitorizarea Romaniei pe justitie va continua si dupa raportul din iulie.

"Ce credibilitate mai pot avea declaratiile oficialilor de la Bucuresti privind vointa politica de a inlatura monitorizarea, cand una dintre institutiile implicate in lupta anticoruptie este pur si simplu rasa de pe fata pamantului?", intreaba, retoric, deputatul liberal. Chiuariu a mai spus ca DLAF a fost printre putinele institutii guvernamentale care “s-a bucurat constant de increderea si sprijinul Comisiei Europene”.

Potrivit Ordonantei 3/11.02.2008, DLAF a fost trecut de la Cancelaria primului ministru in aparatul de lucru al Guvernului, fiind coordonat de vicepremier si finantat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului. Articolul VIII al ordonantei face referire la faptul ca personalul departamentului este incadrat numai pe baza increderii acordate de primul ministru, cu avizul vicepremierului si cu conditia semnarii unui angajament de loialitate. Retragerea increderii, conform documentului citat, are ca efect revocarea incadrarii precum si eliberarea sau destituirea din functie ori desfacerea contractului de munca, dupa caz.

Publicat Vineri, 13 Februarie 2009 - 16:47
Cuvinte cheie: Chiuariu, ONL, DLAF | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours