Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Campania electorala pentru europarlamentare incepe pe 8 mai

Publicitatea electorala poate fi difuzata numai in cadrul emisiunilor speciale, spoturile pot avea o durata de maxim 60 de secunde, iar durata totala a publicitatii pentru candidati nu poate depasi sase minute pe ora, a hotarat Consiliul National al Audiovizualului (CNA).

Campania electorala pe posturile de radio si televiziune va incepe pe 8 mai, la ora 00.00, si se va incheia pe 6 iunie, la ora 7.00. Posturile de radio si televiziune care intentioneaza sa realizeze si sa difuzeze emisiuni electorale au obligatia de a face cunoscut public acest lucru, prin presa sau programele lor, si sa comunice si CNA implicarea lor in campania electorala, pana cel tarziu pe 21 aprilie. Intervalul alocat initial candidatilor pentru a solicita timpii de antena la radio si tv este intre 22 si 28 aprilie, potrivit Newsin.

CNA a hotarat ca materialele audiovizuale electorale, altele decat spoturile electorale, puse la dispozitia radiodifuzorilor de catre competitorii electorali, pot fi difuzate numai in cadrul emisiunilor de promovare electorala.

CNA a pastrat printre reguli inclusiv pe cea potrivit careia, cu 24 de ore inainte de inceperea votarii si pana la inchiderea urnelor, este interzisa difuzarea de emisiuni de promovare electorala, emisiuni de dezbatere cu caracter electoral si spoturi electorale.

De asemenea, spoturile candidatilor la alegerile europarlamentare vor fi difuzate numai in cadrul emisiunilor radio-tv electorale si vor avea durata de maximum 60 de secunde. Conform aceleiasi decizii, durata totala a difuzarii de spoturi electorale la un post de radio sau de televiziune nu va putea depasi sase minute pe ora. In plus, televiziunile si posturile de radio private vor putea difuza contra cost numai productiile de promovare electorala la care nu au nici un fel de contributie editoriala, realizate exclusiv de competitorii electorali.

Candidatii la alegerile europarlamentare isi vor desfasura campania electorala contra unui tarif unic pe emisiune si pe unitatea de timp, stabilit de fiecare post de radio sau de televiziune in parte, in functie de criterii proprii.
Publicat Joi, 26 Martie 2009 - 17:47
Cuvinte cheie: cna, alegeri, europarlamentare | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours