Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Boc i-a raspuns lui Basescu: Pe noi ne intereseaza performanta

Premierul Emil Boc a afirmat ca Guvernul este interesat de performanta manageriala in toate institutiile si pentru toate etniile, raspunzand astfel afirmatiilor presedintelui Traian Basescu, care a recomandat coalitiei sa "mai reflecteze" asupra deconcentarii.

Intrebat cum comenteaza criticile presedintelui Traian Basescu, premierul a preferat sa dea un raspuns generic. "Sunt romani de orice etnie care pot sa ocupe aceste pozitii, deci, din acest punct de vedere pe noi ne intereseaza performanta manageriala, respectarea indicatorilor de performanta, mai ales in conditiile aceastea dificile de criza cand trebuie sa avem o cooperare foarte buna intre centru si serviciile deconcentrate ale ministerelor" a spus Boc, citat de Newsin. 

Desi presa a insistat pe tema faptului ca Basescu a spus despre ordonanta de desfiintarea a posturilor de conducere din serviciile publice deconcentrate ca ar trebui regandita, Boc a refuzat sa mai discute pe aceasta tema. 

Adoptarea ordonantei a fost calificata de mai multi lideri politicieni - si ai puterii, si ai opozitiei - ca un demers politic menit sa inlocuiasca toti directorii de servicii ale administratiei publice din teritoriu, astfel ca cei proveniti de la alte partide decat PSD sau PDL sa fie inlocuiti cu cei ai partidelor guvernamentale.

Emil Boc a adaugat ca imediat dupa data de 4 mai Guvernul se va intruni in sedinta pentru a finaliza pachetul legislativ privind descentralizarea.

"Din punct de vedere legislativ, vom avea o sedinta de Guvern imediat dupa data de 4 mai. Este angajamentul tuturor ministerelor in cadrul sedintei de Guvern pe care am avut-o in luna martie ca, in doua luni, 4 martie - 4 mai, vor fi gata toate actele normative care vizeaza descentralizarea. Asta inseamna: ordin de ministru, hotarare de guvern, ordonanta de urgenta sau proiect de lege pentru realizarea cadrului descentralizarii.", a afirmat Boc.

Emil Boc a spus ca tot pachetul legislativ al descentralizarii va fi adoptat pana la sfarsitul anului 2009, insa unele ordine de ministru vor intra in vigoare imediat dupa 4 mai.   

Citeste si Basescu: Coalitia ar trebui sa mai reflecteze asupra "deconcentrarii"

Publicat Sambata, 25 Aprilie 2009 - 14:01
Cuvinte cheie: boc, basescu, deconcentrare | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours