Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Boc: Guvernul va pastra ca prioritate alocarile pentru investitii

Premierul Emil Boc considera ca aceasta este singura solutie in acest moment, cu atat mai mult cu cat, si la nivelul tarilor UE s-a mers pe acelasi principiu: investitie publica majora in investitii.

"De aceea, in constrangerile bugetare pe care o sa le avem, prioritatea va ramane infrastuctura si investitiile, si nu cheltuielile cu bunuri si servicii, asa cum din nefericire am facut in perioada anterioara", a declarat Emil Boc, potrivit Newsin.  

Premierul a mai spus ca Romania va adopta reformele structurale chiar daca nu se va incheia acordul de imprumut cu FMI, pentru ca ele sunt necesare relansarii economiei.

"Vreau sa subliniez un singur lucru: reformele structurale pe care le vom face, atat in ceea ce priveste salarizarea din Romania, sistemul de pensii, reformarea si restructurarea agentiilor, reformarea sectorului public, toate aceste decizii nu le vom lua pentru ca ne cere FMI. Ele vor trebui facute, pentru ca sunt necesare Romaniei. Din nefericire, s-a amanat acest proces de reforma structurala prea mult, guvernele nu au avut curajul sa ia asemenea decizii grele, dar absolut necesare", a spus premierul.

El a precizat ca evaluarile FMI se inscriu in aceeasi linie a evaluarilor agentiilor de rating si ale analistilor economici. "Noi mergem pe un scenariu, chiar daca va trebui sa luam masuri mai dure, mai dificile. Ele vor asigura relansarea economica a tarii. De aceea, indiferent daca se va incheia sau nu acest acord de imprumut, Romania va merge pe acest reforme structurale", a conchis premierul.
Publicat Vineri, 20 Martie 2009 - 14:36
Cuvinte cheie: FMI, investitii, infrastructura, boc, descentralizare | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours