Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Boc despre cetatenie: E dreptul nostru

Politica Romaniei fata de fostii cetateni romani reprezinta un atribut suveran, care nu pune in pericol UE, a declarat premierul Emil Boc, referindu-se la criticile generate in alte state UE de masura Guvernului privind facilitarea obtinerii cetateniei romane de catre moldoveni.

"Suntem cetateni europeni, nu de rangul doi, nu de rangul trei. Toti cetatenii Europei sunt egali in drepturi. Cand am intrat in UE ne-am asumat si drepturi si obligatii. (...) Aceasta politica ce tine de statul roman cu privire la fostii cetateni romani este un atribut suveran pe care l-am decis in consecinta, fara sa punem in pericol UE", a declarat Boc citat de Newsin.

Mai multe state membre ale UE au criticat decizia Guvernului privind modificarea Legii cetateniei in scopul facilitarii obtinerii acesteia de catre moldoveni.

Italia a anuntat ca se va consulta cu partenerii din UE in privinta acestei decizii, iar europarlamentarul liberal Graham Watson a spus ca declaratiile presedintelui Train Basescu privind simplificarea procedurii de acordare de vize "au sporit tensiunile". Si ministrul ceh pentru afaceri europene, Alexader Vondra, a carui tara detine presedintia UE, i-a transmis sefului diplomatiei romane, Cristian Diaconescu, ingrijorarea in legatura cu aceasta masura. Olanda s-a pronuntat impotriva intentiei Romaniei de a facilita acordarea cetateniei romane pentru un milion de locuitori ai R. Moldova.
Publicat Marti, 28 Aprilie 2009 - 09:11
Cuvinte cheie: boc, cetatenie, r. moldova | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours