Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Biroul Permanent al Camerei discuta cererea lui Constantinescu

Scrisoarea fostului presedinte Emil Constantinescu, prin care solicita presedintelui Camerei Deputatilor constituirea unei comisii de ancheta care sa cerceteze eventuala interceptare a convorbirilor politicienilor, conform declaratiilor fostului sef SIE,se afla pe ordinea de zi a Biroului Permanent.

Biroul Permanent al Camerei s-a reunit in sedinta la ora 15, unul dintre punctele de pe ordinea de zi ce urmeaza a fi discutate fiind scrisoarea fostului presedinte.

Fostul presedinte Emil Constantinescu a cerut miercuri, printr-o scrisoare deschisa adresata presedintilor celor doua Camere, constituirea unei comisii parlamentare de ancheta care sa cerceteze eventuala ascultare a convorbirilor politicienilor, asa cum a afirmat fostul sef al SIE, Claudiu Saftoiu.

"Parlamentul Romaniei este unica institutie care poate si trebuie sa intreprinda cercetari temeinice si sa faca pana la capat lumina. Parlamentul Romaniei este singura institutie civila care are sub control principalele servicii de informatii, SRI si SIE, precum si Guvernul din care fac parte ministrii care coordoneaza celelalte servicii de acest tip.

Parlamentul Romaniei este, de asemenea, singura institutie care are caderea de a investiga constitutionalitatea actelor si a declaratiilor Presedintelui Romaniei si, ca autoritate suprema in stat, doar Parlamentul poate oferi protectia necesara celor care denunta grave acte de politie politica, absolut incompatibile cu statutul Romaniei de stat membru UE si NATO", isi motiveaza solicitarea fostul sef al statului.

Potrivit lui Emil Constantinescu, daca afirmatiile fostului sef al SIE, Claudiu Saftoiu, ca Traian Basescu ar cunoaste continutul convorbirilor telefonice dintre liderii PSD Mircea Geoana si Ion Iliescu, ar fi "un caz clar de politie politica ar incrimina grav statul roman in intregul sau".

Pe de alta parte, fostul presedinte mai sustine ca pozitia oscilanta a lui Saftoiu, care si-a nuantat apoi declaratiile, complica si mai mult situatie. "Ori suntem in fata unui caz foarte grav de iresponsabilitate, din partea unei persoane care a fost numita de dl. presedinte Traian Basescu in functii de covarsitoare responsabilitate din statul roman, ori este vorba de un cetatean responsabil, care doreste sa denunte o grava incalcare a Constitutiei si a legilor, dar este amenintat si are nevoie de protectia institutiilor statului si a opiniei publice in ansamblul ei", se mai arata in scrisoarea lui Emil Constantinescu adresata lui Mircea Geoana si Robertei Anastase.

Fostul consilier prezidential si fost director SIE, Claudiu Saftoiu, a declarat martea trecuta, la Realitatea Tv, ca ar fi aflat de la presedintele Basescu ca stia ce "vorbeau cu o seara inainte Ion Iliescu cu Mircea Geoana", in timp ce Administratia Prezidentiala a respins afirmatiile si i-a cerut sa le probeze. Ulterior, Saftoiu a revenit si a spus ca afirmatiile sale se bazeaza pe "surse publice", adica pe informatii aparute in presa.

Publicat Luni, 26 Ianuarie 2009 - 16:23
Cuvinte cheie: Camera, Deputatilor, Birou, Permanent, ascultari, Constantinescu, Saftoiu | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours